Poiana Brașov, moment istoric. Ce se va întâmpla în curând cu stațiunea

Alexandra Andrei 09.09.2020, 20:22
Poiana Brașov, moment istoric. Ce se va întâmpla în curând cu stațiunea

Începutul acestei săptămâni a însemnat, pentru proiectul amenjării a trei trasee de mountain-bike în Masivul Postăvarul, un pas mai aproape de realizarea obiectivului. Mai exact, a fost desemnată firma care va executa proiectul: TrailBros SRL, având ca terţ susţinător compania americană Momentum Trail Concepts, firma din Statele Unite fiind specializată în amenajarea de trasee de mountain-bike. Proiectul este finanțat de bugetul local Brașov.

Poiana Brașov, cel mai mare bike-park din Europa de sud-est

TrailBros este și firma care la momentul actual amenajează alte trei piste de mountain-bike în Postăvarul, cu o lungime totală de 20 de kilometri. Proiectul actual este derulat de Asociaţia NH Bike, în parteneriat cu Primăria Braşov. Contractul prin care se realizează cele trei noi piste este estimat la 1.335.192 lei, cu tot cu TVA. Prin acest proiect, pe versantul nordic al Masivului Postăvarul se vor amenaja trei piste pentru biciclişti, una uşoară, una medie și una dificilă, totalizând 9,1 km. Municipalitatea își dorește să transforme Poiana Braşov în cel mai mare bike-park din Europa de sud-est.

Pistele de bicicletă vor atrage numeroși turiști
Pistele de bicicletă vor atrage numeroși turiști

Cum turismul a fost una dintre ramurile economice cele mai afectate de noua situație mondială, cauzată de pandemia de coronavirus, Primăria Brașov își dorește dezvoltarea infrastructurii de mountain-bike din Poiană, pentru a da o alternativă viabilă petrecerii timpului liber și în timpul verii.

„Aceste trasee sunt doar o etapă din ceea ce înseamnă transformarea stațiunii Poiana Braşov în cel mai mare bike-park din Europa de sud-est. În şedinţa de vineri voi prezenta Consiliului local un plan integrat de dezvoltare a activităţilor turistice din Poiana Braşov, unde un capitol important este cel legat de dezvoltarea de diferite tipuri de trasee pentru mountain-bike, astfel încât Braşovul să ajungă la aproximativ 100 de kilometri de trasee, iar în felul acesta să devenim principala destinaţie pentru acest sport”, a declarat primarul orașului de la poalele Tâmpei, George Scripcaru.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...