Suferința ascunsă a lui CTP. „Asta te face mai agresiv”. Detalii neștiute despre cunoscutul gazetar

Redacția IMPACT 07.06.2020, 14:29

Cristian Tudor Popescu este unul din cei mai vechi și experimentați gazetari din România. Îl recunoșteam după semnătura din ziare, apoi de la radio sau TV. După 1989 s-a remarcat și ca scriitor, filmolog, dar și comentator sportiv, însă viața privată a rămas destul de mult în umbră până la un punct.

CTP: „Mi-aduc aminte că am avut o copilărie… contondentă”

Îi ascultăm mereu declarațiile controversate chiar dacă cele mai multe discursuri ale sale au în centru judecăți aspre de valoare și, în 90% din cazuri, pesimiste. Nu mulți știu însă că încă din copilărie a fost nevoit să traverseze momente mai dificile în familie. Într-un dialog din 2016, cu Andreea Esca, Cristian Tudor Popescu s-a destăinuit. A povestit despre copilăria sa, marcată profund de plecarea tatălui său, ceea ce l-a făcut să devină un copil care intra des în conflicte. Gazetarul a fost crescut de mama și de bunica sa, care observau constant că se bătea cu alți copii și că agresivitatea lui era una crescută.

„Am fost crescut de mama și de bunica. Când nu ai tată, asta te face mai agresiv. Ceilalți copii spuneau că vin cu tata când se întâmpla ceva. Îmi aduc aminte că mama a încercat să oprească o dată o bătaie în care intrasem și i-am zis că dacă mai face o dată așa…. mă sinucid! Cum să vină mama să te apere! Mi-aduc aminte că am avut o copilărie… contondentă”, a spus jurnalistul, într-un interviu neconvențional acordat Andreei Esca, în emisiunea „La Radio”.

Ulterior, jurnalistul a vorbit deschis și despre adolescența sa, perioadă în care îi era extrem de greu să se apropie de cineva de sex opus. Întrebat cum trata problemele din dragoste, atunci când era liceean, Cristian Tudor Popescu a răspuns:

„O tratam ca și cum aș fi fost bolnav de hepatită. Când ești bolnav de hepatită, nu poți să te opui. Mă enerva faptul că îmi plăcea fata aia, că depind de ea într-un fel.

Niciodată n-am agățat nicio fată în viața mea. Dacă nu venea nimeni la mine, puteam să rămân fecior până în ziua de azi!”, rememora Cristian Tudor Popescu.

Totuși, comentatorul spune că îl atrăgeau fetele care erau mai dure, mai atletice pentru că de ele simțea că se poate apropia și cu o astfel de pretendentă s-ar fi putut angrena într-un potențial conflict mai mare.

„Întotdeauna mi-au plăcut ciboargele, adică fetele cu care aș fi putut să merg să batem pe cineva! Pe mine mă ucideau pisicile, pisi astea. Îmi plăceau fetele dure, hotărâte.

Nu duceam niciodată flori! Am vândut florile de la prima mea căsătorie. Mi-a părut rău de ele că adusese lumea flori și m-am dus în piață și le-am valorificat”, a mărturisit CTP.

Recent, Cristian Tudor Popescu a avut un derapaj extrem în declarațiile sale pe tema modificărilor din Parlament referitoare la introducerea educației sexuale în școli, spunând că, mai curând, elevii au nevoie de terapie sexuală, în loc de educație sexuală.

Urmăriți Impact.ro și pe