Anchetatorii au descoperit bani ascunși în pereți. Corupție la nivel înalt în Suceava, unde procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) și cei ai Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au desfășurat mai multe percheziții în urma cărora au descoperit aproape un milion de euro, bani ascunși în pereți sau ținuți în ligheane. Perchezițiile au avut loc simultan la sediile din Iulius Mall ale serviciului, atât la Permise, cât și la Înmatriculări.
Anchetatorii au găsit sume impresionante la perchezițiile care au avut loc, în această dimineață, la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava, unde mai mulți angajați sunt implicați într-o adevărată rețea de corupție. Presa locală scrie chiar că mulți dintre angajați nu au mai apucat să ajungă la serviciu pentru că au fost vizați și de percheziții domiciliare.
Între 5.000 și 7.000 de euro pretindeau angajații pentru a elibera un permis auto ilegal. Anchetatorii susțin că, de mai mulți ani, la Suceava funcționează „un fel de asociație familială unde angajații de la Serviciul Permise si Înmatriculări și polițiștii de la Inspectoratul Județean de Poliție fie înlesnesc obținerea permiselor și înmatriculărilor, fie fac trafic de influență pentru diverse”.
Zecile de percheziții pe care procurorii DGA, împreună cu cei ai DNA le-au efectuat astăzi au scos la iveală faptul că, la Suceava, sunt corupți fix cei care ar trebui să apere legea. Anchetatorii susțin ca toate persoanele vizate au obținut sume importante de bani din spăgi.
„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări în trei cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, de spălare a banilor și de constituire a unui grup infracțional organizat, presupus săvârșite in perioada 2018-2020. În cursul zilei de 26 noiembrie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 67 de locații situate pe raza municipiului București și a județelor: Suceava, Bistrița – Năsăud, Botoșani, Neamț și Bacău, din care nouă sunt instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție și a Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauza, precizam că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare„, se arată într-un comunicat al DNA.