Suceava: Autopsia bebelușului mort după botez a fost amânată. Ce s-a întâmplat cu preotul care a oficiat botezul

Elena Avramescu 02.02.2021, 15:37
Suceava: Autopsia bebelușului mort după botez a fost amânată. Ce s-a întâmplat cu preotul care a oficiat botezul

Autopsia bebelușului mort după botez, amânată. Cazul bebelușului care a decedat la scurt timp după botez este departe de a fi finalizat, după ce autopsia a fost amânată. Asta pentru că se dorește, ca pe lângă medicii de la Serviciul Județean de Medicină Legală Suceava, să mai asiste și un expert independent, tot medic legist.

Autopsia bebelușului mort după botez a fost amânată

Tocmai de aceea, necropsia a fost amânată cu o zi, pentru miercuri, 3 februarie, pentru ca specialistul de la Deva, medic legist, să poată ajunge la Suceava. Această solicitare a fost făcută prin avocat, de preotul care l-a botezat pe copil.

Bebelușul avea vârsta de o lună și jumătate și a fost născut prematur iar stopul cardio-respirator a intervenit în timp ce era botezat la Biserica „Sf. Constantin și Elena”, din cartierul Zamca al municipiului Suceava. Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a spus că bebelușul a fost găsit în stop cardiorespirator de echipajul SMURD ajuns la fața locului, care l-a resuscitat pe loc și l-a transportat de urgență la spital.

Toți cei prezenți, chiar și preotul, au declarat că micuțul plângea și era agitat înainte de a fi băgat în cristelniță. După ce a fost cufundat în apă, potrivit ”sfintei taine a botezului”, băiețelul a continuat să plângă, iar apoi a intrat în stop cardio-respirator. Personalul SMURD ajuns la fața locului l-a resuscitat, iar la scurt timp după copilului i-a fost aspirat lichid din plămâni. Din nefericire, luni dimineață, în jurul orei 6.00, a decedat în secția de ATI a Spitalului Județean.

Autopsia bebelusului mort dupa botez a fost amanata
Autopsia bebelusului decedat a fost amanata

Preotul care a oficiat botezul a fost suspendat din funcție

Polițiștii au deschis un dosar penal de ucidere din culpă și așteaptă concluziile finale privind cauza morții. Dosarul de ucidere din culpă este deschis deocamdată în rem, adică față de faptă, nu față de preotul paroh. Acesta nu mai poate sluji iar până la finalizarea anchetelor dispuse în acest caz a fost suspendat din funcție, după cum a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvât al Patriarhiei, la Medika TV.

Părintele de la Suceava este suspendat de la slujire, nu mai slujește până la finalizarea anchetei și dacă se dovedește a fi vinovat, fără îndoială, este un cetățean ca noi toți care va suporta consecințele (…) Personal nu am putut vorbi cu părintele, care este într-o stare de deznădejde totală, este un om prăbușit, în acest moment. Este suspendat, firește. El însuși a dorit să se suspende de la slujirea în biserică pe parcursul acestei anchete. Va purta pe umeri această povară. Ce îi spui unui părinte căruia îi moare un copil? Ce cuvinte ai să explici moartea unui inocent?, a spus acesta.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...