Substanțe străine, descoperite în serul anti-covid Moderna. Ţara care a renunţat deja la vaccinare

Stan Filon, Rădulescu Valentin 29.08.2021, 18:09
Substanțe străine, descoperite în serul anti-covid Moderna. Ţara care a renunţat deja la vaccinare

În plină luptă cu varianta Delta, Japonia a suspendat vaccinările cu Moderna, după ce s-au descoperit substanțe străine în conținutul vaccinurilor. Autoritățile cercetează acum decesul a doi bărbați imunizați cu loturile suspendate acum de vaccinuri.

Au fost găsite substanțe străine în serul anti-covid Moderna

Alte loturi de vaccin Moderna au fost suspendate în Japonia, după ce s-au descoperit substanțe străine în vaccinurile respective. Descoperirea s-a făcut în centrul de vaccinare de la Okinawa, unde se fac imunizări pe bandă rulantă. Vaccinările au fost oprite acum în acest centru, pentru cercetări, a informat duminică radioul public NHK, citat de Reuters.

Vaccinurile folosite la centrul Okinawa provin din alte loturi Moderna față de cele suspendate deja de guvernul japonez, din cauza contaminării. Takeda Pharmaceutical Co, distribuitorul vaccinurilor Moderna, urmează să investigheze posibilitatea contaminării vaccinurilor în timpul producției.

Au fost gasite substante straine in serul anti-covid Moderna
Au fost gasite substante straine in serul anti-covid Moderna

Japonia a suspendat vaccănările cu trei loturi Moderna

Joi, Takeda a anunțat decizia de a suspenda trei loturi de vaccin COVID-19 Moderna în Japonia, în urma rapoartelor primite de la centrele de vaccinare cu privire la ”substanță străină” găsită în flacoane. Peste 1,6 milioane de doze au fost suspendate.

Autoritățile japoneze au făcut public faptul că cercetează decesul a doi bărbați imunizați cu vaccinul produs de compania Moderna. Cei doi au murit la scurt timp după ce au primit rapelul. Se pare că rapelul a venit chiar din loturile suspendate acum de autoritățile japoneze.

Ce spune compania Moderna

La scurt timp după ce au fost pornite investigațiile, compania Moderna a făcut public un comunicat de presă în care oferă sincere condolențe familiilor îndoliate, dar spune că decesele nu au fost cauzate de vaccinul produs de ei.

”Acesta este un eveniment tragic, iar pierderea de vieţi omeneşti este un lucru pe care îl luăm foarte în serios. Oferim cele mai sincere condoleanţe familiilor şi apropiaţilor acestora. În acest moment, nu avem nicio dovadă că aceste decese sunt cauzate de vaccinul Moderna COVID-19 şi este important să efectuăm o investigaţie formală pentru a determina dacă există vreo legătură”, a transmis compania.

Japonia se confruntă cu valul patru al pandemiei de coronavirus care se dovedește a fi cel mai puternic de până acum. Cele mai multe cazuri sunt cu varianta Delta, care se cunoaște că este mult mai contagioasă. S-a ajuns chiar la 25.000 de cazuri noi pe zi fiind cele mai mari cifre înregistrate de la izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...