De luni, începe vaccinarea anti-covid pentru copiii între 12 și 17 ani cu serul Moderna

Ana Anitoiu, Mihai Cheleș 30.07.2021, 21:33
De luni, începe vaccinarea anti-covid pentru copiii între 12 și 17 ani cu serul Moderna

Vaccinarea anti-Covid-19 pentru copiii între 12 și 17 ani va începe în România de luni, 2 august, cu serul de la compania Moderna. Anunțul a fost făcut de coordonatorul campaniei de imunizare, medicul militar Valeriu Gheorghiță.

Cum vor fi vaccinați copiii cu vârste între 12 și 17 ani cu serul Moderna

Medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat că vaccinurile Moderna le vor fi administrate copiilor cu vârste între 12 și 17 ani la fel ca în cazul adulților. Adică în două doze, la un interval de 28 de zile. Consimțământul adulților este obligatoriu.

Programările se vor putea face pe platforma națională începând de la 1 august, prin intermediul conturilor părinților, tutorilor sau ale aparținătorilor legali. Vaccinările anti-Covid-19 vor putea fi făcute la această categorie de vârstă în centre unde există ser de la compania Moderna, precum şi în cabinetele medicilor de familie.

Patru persoane ranite de artificii la o nunta din Dolj. Prietenul mirilor, in stare foarte grava
O persoana vaccinata de un cadru medical

Ce trebuie să facă adulții pentru vaccinarea copiilor

De la data de 2 august, copiii vor putea fi vaccinați anti-Covid-19 și fără o programare prealabilă făcută în platformă. Aceștia se vor putea imuniza direct în centrele de vaccinare, la cabinetele medicilor de familie, unde se administrează serul Moderna, sau la evenimentele de tip maraton, drive-trough organizate la nivelul întregii țări.

La centrul de vaccinare, adulții trebuie să prezinte actele de identitate valabile ce să demonstreze calitatea acestora: carte de identitatae, pașaport, pentru adulți și certificatul de naștere, în cazul celor care nu au împlinit 14 ani.

EMA, despre vaccinarea copiilor cu vârsta de 12 – 17 ani cu serul de la Moderna

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat, luni, 23 iulie, acordarea extinderii indicației vaccinului Spikevax/ Moderna împotriva coronavirusului pentru copiii și adolescenții din categoria de vârstă 12 – 17 ani.

Conform EMA, din studiile clinice rezultă că vaccinul Moderna împotriva coronavirusului este foarte eficace la categoria de vârstă 12 – 17 ani. În plus, acestea arată că în grupul copiilor și adolescenților care au fost vaccinați împotriva coronavirusului nu s-au înregistrat cazuri de Covid-19, spre deosebire de lotul copiilor nevaccinați, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare (CNCAV).

În ultimele 23 de ore au fost imunizate 15.863 de persoane. De la data de 27 decembrie 2020, au fost administrate 9.394.911 doze de vaccin anti-Covid-19. În total, 4.845.700 de oameni au fost vaccinați cu schema completă, inclusiv cu serul Johnson&Johnson, ce se administrează în doză unică, în timp ce 4.549.211 au primit prima doză din serurile de la Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca.

De la începutul pandemiei, au fost confirmate 1.083.033 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus în România. În total, 1.047.682 de pacienți au fost declarați vindecați. Impact.ro actualizează zilnic datele referitoare la evoluția pandemiei de coronavirus, AICI!

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...