Subiecte la Istorie la Simulare BAC 2024. Ce au avut de rezolvat elevii

Emanuela Pană 05.03.2024, 13:10

Marți, 5 martie 2024, are loc simularea la BAC 2024, iar elevii de la profilul uman susțin proba scrisă la Istorie. Prin rezolvarea subiectelor, viitorii absolvenți de liceu își pot testa cunoștințele în perspectiva examenului național, programat în perioada iunie – iulie. Vezi subiecte la Istorie la Simulare BAC 2024, în paragrafele de mai jos.  

Simulare BAC 2024 – Proba la Istorie

UPDATE: Vezi în galerie subiectele de la Istorie. 

Simularea examenului de Bacalaureat continuă marți, 5 martie, cu proba obligatorie a profilului, istorie. Luni, elevii de clasa a XII-a au susținut proba la Limba și literatura română. Probele sunt programate în perioada 4 –7 martie, urmând ca elevii să afle rezultatele pe 15 martie 2024, conform calendarului simulărilor. Notele obținute se trec în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui. 

Accesul elevilor în săli a fost permis între orele 08:00 și 08:30, pe baza cărții de identitate sau a pașaportului pentru identificare. Proba a început la ora 09:00, după ce subiectele au fost distribuite fiecărui elev. Elevii au la dispoziție trei ore pentru a rezolva cerințele, începând cu momentul încheierii distribuirii subiectelor. 

Structura examenului la simulare este similară cu cea a examenului de BAC 2024, cuprinzând trei subiecte, fiecare notat cu 30 de puncte. Toți elevii din clasele a XII-a și a XIII-a au de rezolvat aceleași subiecte.  

Elevii care doresc să predea lucrările înainte de încheierea timpului maxim pot părăsi sala, dar numai după o oră și jumătate de la distribuirea subiectelor. Ei pot preda lucrările fără a primi subiectele, iar trei elevi trebuie să rămână în sală până la scanarea ultimei lucrări. 

Citește și: Subiecte la Limba română la Simulare BAC 2024. Ce au avut de rezolvat elevii

Subiecte la Istorie la Simulare BAC 2024

Imediat ce subiectele de la Istorie vor fi publicate de Ministerul Educației, ele vor putea fi consultate și pe Impact.ro. Subiectele și baremele de la Istorie vor fi publicate pe subiecte.edu.ro, după ora 15:00. 

Ministerul Educației a publicat modele de subiecte la istorie, alături de barem, în baza cărora viitorii absolvenți de liceu s-au putut pregăti pentru simularea examenului de Bacalaureat 2024. Acestea au aceeași structură ca subiectele la română primite la BAC de elevi și în anii trecuți. 

Subiecte simulare BAC 2024 – model istorie

Barem istorie simulare Bacalaureat 2024 – model istorie

Reguli simulare BAC 2024 

Elevii care participă la simularea probelor scrise de la Bacalaureat trebuie să respecte un set de reguli stricte în sala de examen. Nu le este permis să aducă manuale, cărți, dicționare sau notițe, telefoane mobile sau căști. De asemenea, este interzis să comunice cu colegii în timpul celor trei ore de examen și să schimbe materiale precum foi din lucrare, ciorne sau alte notițe. 

Subiecte la istorie la simulare BAC 2024
Reguli simulare Bacalaureat 2024

În schimb, le vor putea depune într-o sală de depozitare. Acolo, elevii primesc o pungă în care să-și pună obiectele personale, însoțită de o declarație standard în care se menționează numele și prenumele, precum și obiectele personale. Acestea le vor fi returnate la sfârșitul examenului. 

Simulare BAC 2024 – calendarul probelor   

Simularea Bacalaureatului din 2024 a debutat luni, 4 martie, cu proba la Limba Română și se încheie odată cu comunicarea rezultatelor pe 15 martie 2024.   

  • 4 martie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română;   
  • 5 martie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului;   
  • 6 martie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării;   
  • 7 martie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă;   
  • 15 martie 2024: Comunicarea rezultatelor.    

Vezi și: Subiecte la Matematică la Simulare BAC 2024. Cât de dificile au fost

Calendar Bacalaureat 2024

Potrivit informațiilor publicate de Ministerul Educației, anul acesta calendarul examenului de Bacalaureat va fi următorul:   

  • 17-19 iunie – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală la limba română, proba A;   
  • 19-20 iunie – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală la limba maternă, proba B;   
  • 19-21 iunie – evaluarea competențelor digitale, proba D;   
  • 25-27 iunie – evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională;   
  • 1 iulie – proba scrisă la Limba și literatura română;   
  • 2 iulie – proba obligatorie a profilului, probă scrisă;   
  • 4 iulie – proba la alegere a profilului, proba scrisă;   
  • 5 iulie – proba scrisă la Limba și literatura maternă;   
  • 8 iulie – afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12:00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00;   
  • 9 – 11 iulie – rezolvarea contestațiilor;   
  • 12 iulie – afișarea rezultatelor finale la BAC 2024.
Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...