SUA, test de atac nuclear asupra Rusiei. Cum se scuză Pentagonul

Beatrice Dumitru 25.11.2021, 14:06
SUA, test de atac nuclear asupra Rusiei. Cum se scuză Pentagonul

Ministrul rus al Apărării a acuzat că bombardiere americane au exersat un atac nuclear asupra Rusiei. Acuzația Moscovei vine într-un moment de mare tensiune cu Washingtonul din cauza Ucrainei. Penatgonul a reacționat imediat și i-a dat Rusiei o explicație.

Moscova acuză SUA că au exersat un atac nuclear asupra Rusiei

Rusia susține că SUA a exersat un atac nuclear cu bombardiere, din două direcții diferite, la începutul acestei luni. Ministrul rus al Apărării a precizat că avioanele au ajuns la 20 km de granița Rusiei. Acuzația Moscovei vine într-un moment tensionat cu Washingtonul din cauza Ucrainei, oficialii americani exprimându-și îngrijorarea cu privire la un posibil atac rusesc asupra țării vecine.

În schimb, Moscova a acuzat Statele Unite, NATO și Ucraina de comportament provocator și iresponsabil și a subliniat livrarea de arme americane către Kiev, folosirea unor drone de atac turcești de către Ucraina împotriva separatiștilor din provincia Donbas și exercițiile militare efectuate de NATO în apropierea granițelor Rusiei.

 SUA, test de atac nuclear asupra Rusiei. Cum se scuză Pentagonul

De asemena, Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că Moscova a observat o creştere semnificativă a activităţii bombardierelor strategice americane, despre care a spus că au efectuat 30 de zboruri în apropierea Rusiei în această lună. De 2,5 ori mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, susține acesta.

Răspunsul Pentagonului pentru Rusia

Serghei Şoigu a mai spus că ceea ce s-a întâmplat la începutul acestei luni reprezintă o simulare a unui atac nuclear american împotriva Rusiei. Ministrul Apărării a mai precizat că unităţile ruse de apărare aeriană au reperat şi urmărit bombardierele strategice ale SUA şi au luat măsuri pentru a evita orice incident. Pentagonul a răspuns imediat Rusiei.

Aceste misiuni au fost anunțate public la acea vreme și planificate îndeaproape cu Comandamentul Strategic, Comandamentul European, aliații și partenerii pentru a asigura oportunități maxime de instruire și integrare, precum și respectarea tuturor cerințelor și protocoalelor naționale și internaționale”, a spus locotenent – colonelul Anton Semelroth, purtător de cuvânt al Pentagonului, citat de Reuters.

Președintele Vladimir Putin a făcut referire la acest episod și a acuzat bombardierele strategice occidentale care transportau arme aproape de Rusia. El a spus că Occidentul ia prea ușor avertismentele Moscovei de a nu trece de „liniile roșii”.

Urmăriți Impact.ro și pe