Studenta de la Medicină care a ucis şi tranşat un bărbat în cămin, propusă pentru eliberare. Câţi ani ar fi trebuit să stea în închisoare

Nicu Stan 20.11.2021, 17:53

Carmen Bejan, studenta de la Medicină, care a ucis şi tranşat un bărbat în cămin, a fost propusă pentru eliberare. Crima oribilă a avut loc în luna august 2009, iar Carmen Bejan a fost condamnată la 19 ani și 8 luni de închisoare. Tînăra a spus comisiei de eliberare că a realizat fapta gravă pe care a comis-o.

Studenta de la Medicină, la un pas de eliberare din pușcărie. Carmen Bejan și iubitul ei au ucis și tranșat un om

Carmen Bejan ar putea fi eliberată din închisoare. Studenta de la medicină, care s-a căsătorit în închisoare devenind astfel Carmen Șatran, a fost arestată în august 2009 pentru crima comisă în căminul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara. Aceasta a fost condamnată în 2014 la 19 ani şi opt luni de închisoare.

Carmen Şatran a executat trei pătrimi din pedeapsă, astfel că poate cere eliberarea condiţionată.

Trifu Schroth, victima studentei de la Medicina
Trifu Schroth, victima studentei de la Medicina

Carmen Bejan face închisoare în regim deschis

Comisia de eliberări condiţionate din Penitenciarul Gherla, acolo unde este încarcerată Carmen Şatran, a propus eliberarea ei condiţionată, iar conducerea închisorii a trimis cererea Judecătoriei Gherla.

Carmen Şatran, care își execută pedeapsa acum în regim deschis, a cerut comisiei să fie eliberată condiţionat spunând că ”a participat la cursuri şi şi-a dat seama de gravitatea faptei”.

Câte zile de închisoare are Carmen Șatran

Conform actelor depuse la dosar de Penitenciarul Gherla, Carmen Șatran, condamnată pentru uciderea şi tranşarea lui Trifu Schrott, ar fi trebuit să execute 5.387 de zile de pușcărie pentru a putea cere eliberarea condiţionată.

Până în la data de 9 septembrie 2021, atunci când cazul său a fost analizat de comisia de eliberări condiţionate din închisoare, Carmen Şatran a execuase efectiv 4.422 de zile.

Câte zile a câștigat Carmen Șatran muncind în închisoare

De asemenea, Carmen Șatran a mai câştigat alte 540 de zile pe baza legii recursului compensatoriu, care le oferă zile de libertate deţinuţilor care își execută pedeapsa în condiţii improprii. De asemenea, fosta studentă de la Medicină a mai câştigat 428 de zile prin muncă.

”Deţinuta nu a fost sancţionată disciplinar şi a înregistrat mai multe recompense. A muncit în timpul detenţiei (428 zile). A fost receptivă la unele activităţi cultural-educative. Persoana privată de libertate nu are antecedente penale şi este la prima analiză”, arată raportul comisiei de eliberări condiţionate din Penitenciarul Gherla.

Când ar putea ieși din închisoare Carmen Șatran

Însă, Judecătoria Gherla a respins cererea de eliberare condiţionată a condamnatei pentru crimă. Magistratul a considerat că, chiar dacă Carmen Şatran a executat numărul de zile care i-ar permite eliberarea, acest lucru nu este suficient pentru ca el să fie convins că măsura eliberării este necesară.

Hotărârea nu este definitivă, aceasta fiind deja contestată de Carmen Șatran. O decizie finală o va pronunţa Tribunalul Cluj pe data de 2 decembrie 2021.

Cum a murit Trifu Schroth, victima lui Carmen Bejan și a iubitului ei

Carmen Bejan și iubitul ei de la acea vreme, Sergiu Florea, l-au atras pe Trifu Schroth în camera lor de cămin, unde victima ar fi urmat să întrețină relații sexuale cu tânăra studentă. Trifu Schroth a sfârșit prin a fi ucis și tranșat de cuplul de iubiți.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe