O tânără însărcinată din Timișoara a murit la doar 34 de ani de Covid. Era studentă la Medicină şi aştepta primul copil: „Forma, de o agresivitate nemaiîntâlnită”

Iancu Andreea, Diana Timișoreanu 31.03.2021, 20:51

O tânără din Timișoara, studentă la medicină, absolventă de jurnalism, însărcinată în cinci luni, a murit după ce s-a infectat cu Covid. Femeia avea doar 34 de ani când a pierdut lupta cu temutul coronavirus. Aceasta se bucurase de o viață frumoasă și împlinită, fiind pasionată de călătorii. Din păcate, forma extrem de agresivă a bolii a răpus-o.

Drama trăită de o tânără însărcinată din Timișoara care a murit de Covid, la doar 34 de ani

Virusul SARS-CoV-2 a făcut o nouă victimă în rândul românilor. Din păcate, o tânără de numai 34 de ani, însărcinată în cinci luni, din Timișoara, a murit de Covid. Femeia, care s-a stins din viață din cauza unei forme agresive de coronavirus, lucra într-un salon de înfrumusețare din oraș. Ea studiase la o universitate particulară, la Facultatea de Jurnalism, Comunicare și Limbi Moderne, pe care a absolvit-o, iar în prezent era înscrisă la Universitatea de Medicină și Farmacie. Tânăra trăia și o frumoasă poveste de dragoste, fiind logodită în 2016, la Sagrada Familia, în Barcelona, pentru ca apoi, în 2018 să se și căsătorească.

Pasiunea pentru călătorii este dovedită prin fotografiile făcute în vacanțele superbe din locuri exotice sau în țară. Viitoarea mămică își dorea extrem de mult copilul, pe care, din nefericire, nu a apucat să-l aducă pe lume. Deși a mers la timp la spital, când s-a internat le-a spus medicilor că nu știe de unde s-ar fi putut molipsi de coronavirus. În ciuda încercărilor cadrelor medicale, forma bolii pe care a avut-o femeia a fost una agresivă, astfel că în scurt timp a ajuns direct în secția ATI, unde i s-a administrat oxigen. Cu toate acestea, starea ei nu s-a îmbunătățit și a ajuns să fie intubată. A urmat stopul cardiorespirator care i-a fost fatal. Acum, familia și prietenii sunt împietriți de durere.

În timp ce anumiți “cetățeni” protestează în toată țara împotriva “dictaturii medicale”, unii dintre noi luptă la ATI pentru viață, iar alții, nevinovați, care au respectat restricțiile și s-au protejat, atât pe ei, cât și pe cei dragi, pierd aceasta luptă cumplită. Astăzi am fost profund îndurerat să aflu ca o persoana tânără, care aștepta primul ei copil, a pierdut aceasta luptă. Chiar dacă a ajuns la spital din timp, boala a fost de o agresivitate nemaiîntâlnită pana acum, spun medicii. Sandrine Bkb, vei rămâne mereu în sufletele noastre ca o persoană veselă și blândă. O zi tristă. Dumnezeu să te odihnească în pace, drum lin suflet bun. Condoleanțe familiei!, a fost mesajul postat pe Facebook de unul dintre prietenii ei.

Femeia lucra într-un salon din Timișoara
Femeia lucra într-un salon din Timișoara

Medicii spun ca tânăra a făcut o formă a bolii de o agresivitate nemaivăzută

De multe ori timpul este extrem de prețios în lupta cu Covid-19. Însă povestea dramatică a tinerei din Timișoara pare să nu se încadreze în acest scenariu. Gravidă în cinci luni, femeia a mers la spital imediat cum a început să se simtă rău. Ea a ales Maternitatea Bega, spital suport Covid pentru femeile însărcinate și proaspetele mame. Tânăra de 34 de ani a fost internată la Terapie Intensivă pentru că starea sa s-a deteriorat rapid.

Am avut o gravidă de 32 de ani COVID pozitiv, cu sarcină de 18 săptămâni, cu o formă gravă, foarte gravă, așa a venit. Din păcate, cu toate eforturile depuse și cu toate tratamentele, în cursul zilei de ieri a fost intubată și în cursul după amiezii a făcut stop cardirespirator neresuscitabil. A stat internată la noi mai mult de o săptămână, a stat numai în Terapie, numai cu oxigen, numai cu mască, a avut o afectare incredibilă a plămânilor, 70 % afectare pulmonară pe tomograf. Nu a venit prea târziu, dar sunt forme de o agresivitate nemaiîntâlnită pănă acum, a declarat medicul Marius Craina, șeful Maternității Bega din Timișoara, pentru opiniatimisoarei.ro.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...