Știai acest truc? De ce supermarketurile nu au ferestre. Așa te păcălesc să cumperi mai mult

Iancu Andreea 01.06.2021, 08:24
Știai acest truc? De ce supermarketurile nu au ferestre. Așa te păcălesc să cumperi mai mult

Poate că ai observat sau chiar te-ai întrebat de ce supermarketurile nu au ferestre, fără să ai și un răspuns propriu-zis. Deși unele dintre magazinele în care alegem să facem cumpărături au totuși unele zone cu geamuri exterioare, lumina nu pătrunde într-o măsură prea mare prin ele. Se pare că acest truc este folosit în mod special în magazine, având un scop bine stabilit și o explicație științifică la bază. Studiile au arătat care este efectul lipsei ferestrelor asupra cumpărătorilor.

De ce supermarketurile nu au ferestre. Motivul este un adevărat truc folosit în marketing

Atunci când mergi într-un supermarket sau hipermarket, deși vezi ferestre mari la intrarea din faţă, odată ce ajungi înăuntru, lumina naturală dispare. Și, totuși, de ce nu există ferestre în supermarketuri? Ei bine, lipsa ferestrelor este o componentă a psihologiei cumpărăturilor cu amănuntul, în care comercianţii încearcă să creeze un mediu prielnic pentru clienți. Aceștia trebuie să se simtă confortabil, să petreacă mai mult timp printre rafturi şi să cheltuiască mai mult. Totodată, cei aflați la cumpărături trebuie să aibă impresia că timpul este suspendat și nu trebuie să fie afectați sau distrași de fenomenele meteo nefavorabile sau de venirea nopții.

De ce supermarketurile nu au ferestre
Motivul pentru care supermarketurile nu au ferestre este lesne de înțeles

Citește continuarea pe stiridinlume.ro.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...