Stațiunea de pe litoralul românesc care le eclipsează pe cele din Grecia și Bulgaria. Detaliul unic ce atrage turiștii ca un magnet

Badea Violeta 30.08.2022, 07:48

Nu mai e niciun secret faptul că țara noastră dispune de locuri extrem de frumoase și peisaje unice în lume. Cu toate astea, nu mulți știu că în România există o stațiune care reușește să impresioneze prin plaja cu nisip cristalin și prin apa mării de un albastru halucinant. Cu siguranță această stațiune merită văzută. Iată cum se numește!

Stațiunea din România care poate concura cu cele din Grecia și Bulgaria

Atunci când îți faci planuri pentru a merge la mare este firesc să cauți cele mai încântătoare stațiuni din România. Dacă nu știai, țara noastră se poate lăuda cu o stațiune care poate concura cu cele din Grecia și Bulgaria.

Este vorba despre stațiunea Cap Aurora. Aceasta are șanse uriașe să devină din ce în ce mai populară. Asta datorită peisajului incredibil și nu numai. Cap Aurora este cea mai mică dintre stațiunile Mangaliei Nord. Ea este situată între Jupiter (1 km) și Venus (1 km) și la aproximativ 5 km de Mangalia.

Vizitatorii se pot bucura de un peisaj incredibil, asta datorită faptului că stațiunea se află pe un promotoriu stâncos între pădurea Comorova și mare, în contrast cu nota dominantă a litoralului românesc, de întindere netedă fără golfuri și peninsule.

Statiunea Aurora 2
Statiunea Aurora 

Foarte multe beneficii pentru sănătate

Încă un motiv pentru care oamenii ar trebui să vină aici? Ei bine, află că stațiunea este formata din trei grupuri mari de hoteluri și restaurante, iar apele cu care sunt alimentate piscinele sunt bogate în sulf. Acesta este căutat pentru rolul de a trata afecțiunile reumatismale, dar și afecțiunile dermatologice ori endocrine.

Așadar, stațiunea Cap Aurora are o gamă variată de tratamente. În plus, ea este fascinantă datorită pădurii de stejari și mesteceni. Aceasta începe chiar din spatele hotelurilor.

Scurt istoric al stațiunii Cap Aurora

Stațiunea Cap Aurora are o istorie de aproape jumătate de secol. Totul a început la 1 iulie 1973 când au fost construite cele 10 hoteluri cu denumiri de pietre prețioase: Agat, Coral, Cristal, Diamant, Granat, Onix, Opal, Rubin, Safir, și Topaz.

Tot atunci au apărut și opt restaurante. Un an mai târziu a fost dat în folosință și complexul Cătunul. Acesta a fost conceput arhitectonic cu specific rustic românesc. Plaja are o suprafață de 500 de metri și a fost obținută prin construirea de diguri care delimitează patru mici golfuri.

Citește și Unde poți merge în vacanță în luna septembrie. Topul destinațiilor în care încă te mai poți bucura de plajă!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...