Start la programarea pentru etapa a treia de vaccinare. Pentru ce localități este permisă înscrierea

Ioana Bucur 10.03.2021, 16:41
Start la programarea pentru etapa a treia de vaccinare. Pentru ce localități este permisă înscrierea

O primă veste bună pentru români, în contextul în care numărul infectărilor crește îngrijorător, de la o zi la alta. S-a dat start la programarea pentru etapa a treia de vaccinare. Pentru ce localități este permisă înscrierea.

Start la programarea pentru etapa a treia de vaccinare

În contextul în care România pare că se confruntă cu primele semne ale unui nou val al pandemiei de coronavirus, autoritățile sunt hotărâte să meargă înainte, într-un ritm cât mai alert, cu campania națională de imunizare împotriva SARS-CoV-2. Miercuri, 10 martie, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că s-a dat start la programarea pentru etapa a treia de vaccinare, pentru persoanele din localitățile în care rata de incidență cumulată este de peste 4,5 la mia de locuitori. Primele date valabile pentru care se pot programa cei care doresc imunizarea încep din 15 martie.

„În vederea accelerării campaniei de vaccinare şi limitării efectelor pandemiei, începând de astăzi, 10 martie, se deschide Etapa a III-a pentru persoanele din localităţile/municipiile cu rată de incidenţă cumulată de peste 4,5 la 1.000 de locuitori”, a transmis, miercuri, CNCAV.

Pentru ce localități este permisă programarea pentru etapa a treia de vaccinare

Potrivit CNCAV, în afara celor 21 de fluxuri existente deja pentru administrarea vaccinului AstraZeneca, urmează să fie deschise alte 38 de fluxuri noi pentru acest ser, în următoarele localități:

  • municipiul Alba Iulia (2) – judeţul Alba,
  • municipiul Braşov (6) şi localitatea Sâmpetru (1) – judeţul Braşov,
  • municipiul Cluj-Napoca (13) – judeţul Cluj ,
  • municipiul Petroşani (2) – judeţul Hunedoara,
  • municipiul Zalău (2) – judeţul Sălaj
  • municipiul Timişoara (14) – judeţul Timiş.

Autoritățile au anunțat că în județele Giurgiu și Maramureș, în municipiile Giurgiu și Baia Mare, vaccinarea celor programați se va realiza prin intermediul fluxurilor deja existente, în funcție de numărul de locuri disponibile, capacitatea fiecărui cabinet fiind de 60 de persoane pe zi.

„Astfel, începând de astăzi, 10 martie, 3.540 de persoane se pot programa în aceste cabinete, pentru o perioadă de 10 zile (15.03.-24.03), iar vaccinarea propriu-zisă se va realiza începând cu data de 15 martie. Ulterior, programarea beneficiarilor se va efectua din listele de aşteptare, cu respectarea criteriilor de prioritizare, conform prevederilor HG nr.12 din 20 ianuarie 2021 pentru modificarea şi completarea HG 1.031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România”, a transmis CNCAV.

Anunţ important despre vaccinul AstraZeneca. Restricţiile de vârstă, eliminate
Vacin Astra Zeneca

O nouă tranșă de ser AstraZeneca ajunge în România

Peste o sută de mii de doze de vaccin AstraZeneca urmează să ajungă în România, joi, au anunțat reprezentații CNCAV.

„103.200 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge în data de 11 martie la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră”, a transmis CNCAV.

Acestea vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, urmând să fie distribuite, în perioada următoare, în centrele regionale existente la nivel național, astfel:

  • Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 27.600 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Braşov: 12.600 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 14.900 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 11.500 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 9.700 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 16.000 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 10.900 doze.

Restricțiile de vârstă pentru utilizarea serului AstraZeneca au fost eliminate, vaccinul putând fi folosit pentru persoanele de peste 18 ani care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice şi persoanele cu dizabilităţi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...