Companiile aeriene care cer călătorilor pașaport de vaccinare. Fără act nu vor putea urca la bord

Nicu Stan 10.03.2021, 08:07
Companiile aeriene care cer călătorilor pașaport de vaccinare. Fără act nu vor putea urca la bord

Companiile aeriene care cer călătorilor pașaport de vaccinare. Fără acest act nu vor putea urca la bord. Cu ce zboruri nu se va mai putea circula decât dacă te-ai vaccinat, citiți în articolul de mai jos.

America cere de urgență implementarea pașaportului de vaccinare. Austria și Germania, de acord

Există unele companii aeriene care cer călătorilor pașaport de vaccinare, iar fără acesta nu vor putea urca la bord. Câteva companii aeriene din America i-au cerut lui Joe Biden să facă rost de niște acreditări temporale, care să le permită călătorilor să demonstreze că au fost testați sau vaccinați împotriva coronavirusului.

Acesta ar fi, potrivit acestor companii aeriene, primul pas care ar ajuta industria să supraviețuiască după ce a fost pusă la pământ de pandemie. S-au făcut calcule care arată că marile companii aeriene din SUA pierd în jur de 150 de milioane de dolari pe zi.

Americanii vor in avioanele lor doar calatori vaccinati anti-coronavirus
Americanii vor in avioanele lor doar calatori vaccinati anti-coronavirus

Austria vrea introducerea pașaportului de vaccinare cât mai curând

Propunerea companiilor aeriene este susținută de Asociația Internațională a Transportului Aerian. În același timp, Austria se arată cu totul de acor cu propunerea americanilor. Astfel, cancelarul Austriei spune că acest proiect trebuie implementat din primăvară, adică cât mai curând.

Președintele României, Klaus Iohannis, declara în luna ianuarie că nu ar fi de acord cu un astfel de ”pașaport Covid”. Klaus Iohannis a spus că pașaportul de vaccinare trebuie folosit doar în scop medical.

Europa nu a ajuns la un acord în privința pașapoartelor de vaccinare

În plus, acesta a spus că la nivelul Europei nu s-a ajuns la un acord comun în ceea ce privește restricțiile impuse, “care diferă semnificativ de la un stat membru la altul, în ceea ce privește controlul frontierelor sau asigurarea liberei circulații a mărfurilor și persoanelor”, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Pe de altă parte, ”Președintele Klaus Iohannis a semnalat faptul că, la nivelul UE, nu s-a reușit implementarea unei abordări comune în ceea ce privește unele măsuri luate în pandemie, precum restricțiile impuse, care diferă semnificativ de la un stat membru la altul, în ceea ce privește controlul frontierelor sau asigurarea liberei circulații a mărfurilor și persoanelor.

Klaus Iohannis vrea ca pașaportul de vaccinare să fie folosit în scop medical

Referitor la certificatele de vaccinare, Președintele României s-a pronunțat pentru o abordare coordonată și unitară la nivel european, susținând că certificatul de vaccinare ar trebui utilizat pentru scopuri medicale, iar procesul de identificare a elementelor tehnice pe care să le conțină un certificat la nivel european va trebui să continue”, a mai arătat Administrația Prezidențială.

Pe de altă parte, cancelarul Angela Merkel a spus că certificatele digitale de vaccinare care permit oamenilor să meargă în Europa, în ciuda pandemiei de coronaviurs, probabil vor fi disponibile înainte de venirea verii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI