Olivia Steer, atac dur după protestul împotriva vaccinării obligatorii. „Ministerul Sănătății – un teatru de păpuși”

Cristian Cojocaru 09.03.2021, 16:51
Olivia Steer, atac dur după protestul împotriva vaccinării obligatorii. „Ministerul Sănătății – un teatru de păpuși”

Protestul de duminică din Parcul Izvor,  a făcut-o pe Olivia Steer să vină cu un atac dur la adresa clasei politice. Alexandru Rafila a menționat că proiectul de lege există, însă nu face referire la vaccinarea obligatorie a cetățenilor împotriva Covid-19.

Olivia Steer vine cu un atac dur după protestul de duminică

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Olivia Steer vine cu un atac la adresa clasei politice, în urma protestului care a avut loc duminică. Protestul a fost făcut împotriva proiectului de lege care, după cum susțineau manifestanții, urmează să impună în mod obligatoriu vaccinarea împotriva Covid-19.

Vedeta a menționat că dacă acum 8 ani, începea un nou mod de viață, în timp ce se afla singură în luptă, de această dată tot mai mulți români s-au trezit, făcând referire la protest. Olivia Steer consideră că autoritățile care altădată o blamau, își pierde din credibilitate tot mai tare. Aceasta nu se oprește aici și afirmă că ”Guvernul e o glumă proastă”, iar ”președinția, un tonomat cu fise de un leu, mare cât un dulap”.

”Azi (s-a văzut, limpede, și duminică, în Parcul Izvor), sîntem mulți treziți. Și sîntem mulți cei care luptăm împotriva minciunilor și abuzurilor autorităților sanitare, a aparatului lor de propagandă sulfuroasă și a naivității (galopant descrescătoare, har Domnului!), care spune că statul e de partea noastră, că are în vedere doar interesul nostru suprem, că vaccinurile sînt sigure (în special, cele experimentale!) și de aceea trebuie sa le luăm ca pe acadele, că trebuie să avem încredere în comandamentul pentru situații de urgență și, mai nou!, că #totul_va_fi_bine, dacă #stamacasa și, cînd se cere, #votamusrplus și #pnlminus (de unde rezultă, de fiecare data, #zerobarat – pură matematică!), neuitind niciodată că singurul vinovat pentru orișice e #puiemsd, aka #puiemsdciumaroșie.”, se arată scris într-o parte din mesajul Olivie Steer postat pe Facebook.

Mesajul integral al Oliviei Steer cu privire la obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19,
Mesajul integral al Oliviei Steer cu privire la obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19,

Alexandru Rafila își spune părerea cu privire la protest

Alexandrul Rafila a confirmat că într-adevăr, există un proiect de lege care reglementează vaccinarea și care a trecut de Senat. Acesta menționează totodată că proiectul de lege nu prevede obligarea adulților de a se vaccina. Medicul consideră că mulți dintre participanții la protestul de duminică ”nu cunosc proiectul acesta de lege”.

„Există proiectul, nu ştiu ultima lui formă, dar, în orice caz, e depăşită de mult discuţia despre obligativitatea vaccinării. Înţeleg că lumea face referire la vaccinarea obligatorie a adulţilor, nici vorbă de aşa ceva. Iar la copii era o chestiune de necesitatea informării părinţilor referitor la vaccinare”, a declarat Alexandru Rafila, duminică după-amiază, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Alexandru Rafila a susținut că manifestanții de duminică au ieșit să protesteze față de demersul legislativ însă fără a fi bine informați.

„Eu cred că mulţi dintre cei de acolo nu cunosc, probabil, proiectul acesta de lege şi ascultă mai degrabă ce spun alţii decât ce scrie în proiectul de lege”, a adăugat Alexandru Rafila.

Participanții la protest au venit cu steaguri tricolore dar și cu pancarte pe care era scris ”Libertatea și dreptul de a decide sunt sacre”. O foarte mare pare dintre manifestanți, în ciuda măsurilor de siguranță impuse, nu purtau măști de protecție. Nemulțumirea acestora constă în faptul că proiectul de lege în vacul vaccinării ar da dreptul autorităților să vaccineze în mod obligatoriu populația.

Urmăriți Impact.ro și pe