Stare de alertă în România până pe 15 iulie. Începe scandalul Iohannis – PSD

Raluca Juncu 09.06.2020, 15:19
Stare de alertă în România până pe 15 iulie. Începe scandalul Iohannis – PSD

Klaus Iohannis a decis marți prelungirea stării de alertă pe teritoriul României până pe data de 15 iulie, în ciuda criticilor aduse de opoziție. Marcel Ciolacu, liderul social-democraților a criticat încă de luni intenția de prelungire a stării de alertă, anunțată de Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Prelungirea stării de alertă, mărul discordiei dintre PNL și PSD

În timp ce discursul liberal mizează pe spargerea unor grupuri de interese puternic legate de PSD, social-democrații lansează critici constante la adresa guvernării PNL. Luni, liderul interimar al PSD a criticat modul de acțiune al Executivului și al Președintelui țării, pe care îl numește „Klaustrofobie”.

Marcel Ciolacu, presedintele interimar al PSD. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei
Marcel Ciolacu, presedintele interimar al PSD. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Acest atac a venit în contextul în care Ministrul Sănătății a fost cel care a anunțat prima dată public că Guvernul intenționează să prelungească starea de alertă, decizie confirmată azi de Klaus Iohannis.

Mai mult, nici ALDE şi nici Pro România nu sunt de acord cu prelungirea stării de alertă, după 15 iunie.

„PSD nu mai vrea continuarea Klaustrofobiei ca model de guvernare a țării!
Ministrul Sănătății vrea să ne țină și după 15 iunie în stare de alertă, deși nu ne prezintă vreun argument solid pentru asta. Nici nu are cum fiindcă nu este expert în epidemiologie, ci mai degrabă în măști vândute fără bon fiscal, la farmacia familiei”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

La polul opus, liberalii cei mai vocali au fost Florin Ciolacu, ministrul Finanțelor Publice și Florin Roman, liderul deputaților PNL.

„De câteva zile, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, este luat drept ţintă de PSD, în baza unor atacuri venite de la oamenii PSD, din interiorul instituţiei, care îşi simt ameninţate interesele personale şi de grup (…) Spargerea unor grupuri de interese puternic legate de zona PSD, dar şi teama ca aceste informaţii vor ajunge pe masa DNA au generat campania de defăimare şi calomniere a ministrului Finanţelor”, a declarat Florin Roman, potrivit News.ro.

Șeful statului a declarat marți că solicită prezența unui grad mai mare de responsabilitatea din partea Parlamentului.
„Stimați parlamentari, fiți responsabili! Gândiți-vă că virusul nu dispare printr-un vot în Parlament. Dar dacă sprijiniți Guvernul, atunci putem să controlăm eficient – și am dovedit-o, putem să controlăm eficient această răspândire a epidemiei”, a transmis Klaus Iohannis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI