Momente inedite în timpul conferinței lui Klaus Iohannis. De la intervenția lui Marcel Ciolacu la ”Unde v-ați tuns?”

Redacția IMPACT 28.04.2020, 21:29
Momente inedite în timpul conferinței lui Klaus Iohannis. De la intervenția lui Marcel Ciolacu la ”Unde v-ați tuns?”

Conferința lui Klaus Iohannis, din seara de marți, a fost una care a stârnit și câteva polemici. Mai mult, după acuzele aduse de șeful statului la adresa Parlamentului, au existat mai multe reacții, inclusiv din partea șefului PSD, Marcel Ciolacu. De asemenea, a fost prima astfel de conferință organizată în mai bine de două luni de zile, de la declararea stării de urgență în România, din pricina epidemiei cu noul virus, la care au participat și membri acreditați din presă.

Momente inedite în timpul conferinței lui Klaus Iohannis

Șeful statului a făcut precizări foarte importante, pe timpul conferinței susținute în această seară, la Palatul Cotroceni. Mai mult, Klaus Iohannis a menționat cum se va face tranziția spre normalitate, odată cu relaxarea măsurilor de siguranță.

Totodată, a fost prima conferință în care s-au aplicat normele de distanțare socială și pentru jurnaliști. În timpul declarațiilor efectuate, președintelui i-au fost adresate și câteva întrebări nu tocmai comune. Spre exemplu, au existat curiozități în legătură frizura lui Klaus Iohannis, pentru că președintele a fost întrebat ”Unde v-ați tuns?”. Această întrebare și-a primit foarte repede și un răspuns direct din partea lui Klaus Iohannis: „Acasă m-am tuns şi eu”. Șeful statului nu a precizat însă și cine a fost persoana care l-a tuns, după cum a fost remarcat ulterior.

Momente inedite în timpul conferinței lui Klaus Iohannis. De la intervenția lui Marcel Ciolacu la ”Unde v-ați tuns”
Klaus Iohannis a fost întrebat de către cei din presă unde s-a tuns, în cadrul conferinței de marți după-amiză

De la intervenția lui Marcel Ciolacu la ”Unde v-ați tuns?”

„Când se redeschid? În cursul săptămânii viitoare, când vom lua decizia cum continuăm după 15 mai, vom lua și decizii care privesc primele sectoare unde vom avea o redeschidere. Este prematur să vă spun astăzi, dar unele se vor redeschide. Evident, ține de nevoia socială, dar și de riscul epidemiologic.”, a remarcat Klaus Iohannis despre redeschiderea frizeriilor.

De asemenea, din pricina faptului că a făcut mai multe acuzații în legătură cu guvernele anterioare, conduse de PSD, șeful acestei formațiuni politice i-a adresat lui Klaus Iohannis mai mult replici dure. Președintele a formulat acuzații și pentru Parlament, dar și pentru oamenii politici care au ales să nu se implice în lupta pentru stoparea epidemiei.

”Aţi închis lumea în case şi aţi tras obloanele firmelor. (…) În timp ce vă ţineţi de lupte politice, românii încep să trăiască de pe o zi pe alta”, a remarcat Marcel Ciolacu, în cadrul unei postări în mediul online.

Urmăriți Impact.ro și pe