Spitalul Fundeni și peste 100 de blocuri din București, fără apă caldă timp de cinci zile. Când se va remedia problema

Ana Anitoiu 20.05.2022, 16:45
Spitalul Fundeni și peste 100 de blocuri din București, fără apă caldă timp de cinci zile. Când se va remedia problema

Spitalul Fundeni și peste 100 de blocuri din Capitală vor rămâne fără apă caldă timp de cinci zile. Reprezentanții Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) au anunțat când va fi remediată problema.

În ce perioadă vor fi afectate cele peste 100 de blocuri și Spitalul Fundeni

Potrivit Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti, furnizarea apei calde va fi oprită în perioada 23 – 27 mai pentru șapte puncte termice care alimentează aproximativ 115 blocuri din Sectorul 2 al Capitalei. În acest interval se va lucra la o conductă în zona Fundeni.

„Luni, 23 mai, vor începe lucrări de reparaţii a conductei primare cu diametrul de 600 de milimetri, cu o vechime de aproape 40 de ani. Lucrările, esenţiale pentru funcţionarea sistemului de termoficare în sezonul viitor de încălzire, vor fi efectuate în perimetrul delimitat de Parcurile Plumbuita şi Motodrom şi Şoseaua Fundeni”, a transmis CMTEB.

Spitalul Fundeni si peste 100 de blocuri din Bucuresti, fara apa calda timp de cinci zile
Spitalul Fundeni si peste 100 de blocuri din Capitala, fara apa calda timp de cinci zile. Foto: unsplash.com

Lucrări simultane, în mai multe puncte din rețea

Lucrările vor începe luni dimineață, 23 mai, cu manevrele tehnice de golire a conductei. Acestea vor fi urmate de intervenţiile pentru reparaţii. După încheierea tuturor lucrărilor, vor fi efectuate operaţiunile de umplere a tronsonului de conductă.

„Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute în teren. Este important de subliniat faptul că echipele CMTEB vor lucra simultan în mai multe puncte din reţea, astfel încât, pe măsură ce se vor remedia avariile, punctele termice să fie repuse în funcţiune mai repede decât termenul estimat”, mai arată comunicatul CMTEB.

Situație similară, în alte zone din București

Un anunț similar a fost făcut de CMTEB la începutul săptămânii. Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti a anunțat atunci că în perioada 16 – 20 mai, ora 24:00, vor rămâne fără apă caldă sute de blocuri din Sectoarele 1 și 2 din Capitală, precum și Spitalul Clinic Colentina și Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

„În Sectorul 1, în perimetrul străzilor Calea Floreasca, Șoseaua Pipera, Bulevardul Nicolae Caramfil, unde au fost deja efectuate lucrări pentru schimbarea unor cupoane de țeavă, se continuă cu intervențiile pentru remedierea mai multor avarii depistate în continuarea lucrărilor deja efectuate, la rețeaua DN 800, cu o vechime de aproape 40 de ani”, a transmis atunci CMTEB.

Compania a explicat că a fost nevoie de lucrări de remediere a mai multor avarii la rețeaua primară din București. Și cu această ocazie, CMTEB a precizat că echipele sale lucrează în mai multe puncte în același timp, astfel încât pe măsură ce vor fi remediate avariile, punctele termice să fie repuse în funcțiune chiar mai repede decât a fost estimat, pentru reluarea furnizării apei calde.

Urmăriți Impact.ro și pe