VIDEO EXCLUSIV

Specializarea inedită pentru care Romanița Iovan are și diplomă. A făcut cursurile  în Maldive. „Eram cu Adrian, acum vreo 20 de ani”. VIDEO EXCLUSIV

Ana Maria Păsat, Andrei Dumitrescu 30.12.2022, 12:07

Creatoarea de modă este specialistă în degustat șampanie și are chiar și diplomă, în domeniu, pe care și-a luat-o în urma unor cursuri făcute în Maldive, în timpul unei vacanțe petrecute acolo cu fostul său soț, pilotul Adrian Iovan, decedat într-un tragic accident de avion, în Munții Apuseni. Potrivit propriilor mărturisiri făcute în exclusivitate pentru Impact.ro, deși nu-i place să bea alcool, Romanița Iovan adoră să „decapiteze o sticlă de șampanie”.

Romanița Iovan dezvăluie o realizare mai puțin cunoscută. Ce diplomă și-a luat și ce a învățat să facă în Maldive

Fără îndoială, Romanița Iovan face parte din categoria femeilor de succes, care a reușit prin forțe proprii să-și clădească un mic imperiu. Chiar dacă locuiește într-o vilă într-una dintre cele mai căutate zone din capitală și nu-i lipsește nimic, ea este și la 58 de ani extrem de activă. Are o clădire de închiriat birouri, de care se ocupă personal și continuă să lanseze noi colecții.

Mai mult, creatoarea de modă are diplomă și într-un domeniu la care puțină lume s-ar fi așteptat. Mai precis, ea e specialistă cu acte în regulă în degustat șampanii de calitate, și a făcut un curs pentru a învăța, în urmă cu aproximativ 20 de ani, în Maldive, în timpul unei vacanțe petrecute acolo cu fostul său soț, pilotul Adrian Iovan, decedat într-un tragic accident de avion, în Munții Apuseni. Chiar dacă nu bea, Romanița adoră să „decapiteze o sticlă de șampanie” și va face acest lucru și în noaptea de Revelion.

„Vom rămâne în București de Revelion. Eu nu beau alcool, pentru că nu-mi place. În schimb, am diplomă de „sabering champagne”, o să încerc să fac lucrul ăsta și la finalul anului. Îmi place să decapitez o sticlă de șampanie și probabil cu ocazia asta voi și bea puțin, la miezul nopții, să dau noroc cu toată lumea.

Am luat diploma când am fost în Maldive. A trebuit să învăț. Era un chef care ne învăța. Eram cu Adrian, acum vreo 20 de ani. Mi-a plăcut mult chestia asta. La întoarcerea acasă, am avut o escală și mi-an luat sabia din Dubai”, a mărturisit aceasta pentru Impact.ro.

Colecționară de dopuri de șampanie

Romanița ne-a dezvăluit, totodată, că are o colecție care numără în jur de 20 de dopuri de șampanie, adunate de la sticlele cumpărate de prin toate colțurile lumii, colecție pe care intenționează să o mărească:

.„Am o colecție pe care am păstrat-o și sper s-o și cresc în timp, de 20 de dopuri”.

Ce se întâmplă dacă șampania nu e de calitate

Creatoarea de modă are, totodată, și un sfat pentru toți cei care obișnuiesc ca la evenimente importante din viața lor și nu numai, să deschidă o sticlă de șampanie.

„E important în primul rând, ca șampania să fie de calitate. Dacă nu e, nu-i nici sticla de calitate și poți să riști să se spargă sticla de jos și să ai probleme, să te tai”, a adăugat aceasta.

Prelucrare foto: Carmen Iozan

Urmăriți Impact.ro și pe