EXCLUSIV

Ce pretenții are Romanița Iovan de la fiul său. „Anul acesta va fi decisiv pentru el”. EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 13.11.2022, 20:29

Romanița Iovan are numai motive să fie mândră de fiul său și al regretatului pilot, Adrian Iovan. La 16 ani, acesta a urcat pe podium la Campionatul Național de raliuri, are rezultate bune la școală, se pregătește să meargă în Laponia cu propria sa invenție și a fost educat să se descurce și la treburile casnice, potrivit celor declarate de mama sa, în exclusivitate pentru Impact.ro. Romanița își dorește de la fiul său ca acesta să-i spună mereu adevărul, mai ales când face o „prostioară”.

Romanița Iovan îi alocă mult timp fiului său

În ciuda faptului că este femeie de afaceri, are propriul său imobil cu birouri pe care le închiriază și este prinsă și cu noile sale colecții, Romanița Iovan îi alocă mult timp fiului său. A mers peste tot cu el, la antrenamentele și la concursurile de raliuri și-l sprijină să-și vadă visul împlinit. Romanița se ocupă îndeaproape și de educația acestuia. Creatoarea de modă a mărturisit în exclusivitate pentru Impact.ro că-și dorește ca Albert să-i spună tot ce face, mai ales atunci când greșește.

„E esențială prietenia părinte, copil. Vreau să-mi spună mai ales dacă face ceva rău, pentru că aș fi prima care l-aș putea ajuta. Mai bine să știu, vreau să fie sincer, nu să stea ascuns și să aflu după. Trebuie să cunoască viața. Are prietenii de lungă durată, de toate naționalitățile. Eu sunt femeia care când termin activitatea, mă bag și la treburile casnice.

Dar și Albert mai face. L-am învățat, pentru că nu vreau ca atunci când va sta cu o fată în casă, aceea să-i spună că nu știe să facă nimic, că așa l-am învățat eu. Știe să spele rufe, vase, să pună vasele în mașină, cu detergent. L-am învățat de mic totul”, ne-a spus aceasta.

Veste mare pentru Romanița Iovan
Romanița Iovan

An decisiv pentru Albert

Încă de când era la grădiniță, Albert, fiul Romaniței, a frecventat cursurile de învățământ privat. În prezent, învață a Școala Britanică și, potrivit creatoarei de modă, anul acesta va fi unul dificil pentru el.

„Albert e la British School, unde sunt copii de toate naționalitățile, a învățat întâi engleză, gândește în engleză și traduce în română. La 2 ani și opt luni era la creșă.

Sistemul britanic îi încurajează să-și descopere aptitudinile și să le dezvolte. Și pe de altă parte, ei chiar își hotărăsc soarta, la o vârstă fragedă. Ei nu dau capacitatea în a opta. În a XI-a, au nouă examene, iar aceste materii sunt hotărâte în clasa a noua. Patru sunt obligatorii, cinci opționale.

În mai o să dea examenele, iar la finalul acestui an va hotărî trei dintre materii pe care să le facă în clasa a XII-a și a XIII-a, iar  apoi va aplica la ce facultate dorește. Faptul că e pilot, ca și pasiune, dar în același timp e pasionat de tot de înseamnă design, inginerie și realizarea unei mașini, înseamnă însă că el deja își alege drumul”, a completat Romanița Iovan.

Urcă pe scena unde mama sa făcea istorie în urmă cu ani buni

Romanița Iovan ne-a mai spus că fiul său urmează să fie premiat în cadrul Galei FR de Automobilism, pe scena de la Opera Română, acolo unde cu ani în urmă a urcat și ea, dar doar pentru a defila. Creatoarea de modă își amintește, cu această ocazie, că o perioadă chiar, a făcut costumele pentru artiștii din cadrul Operei Române.

Urmăriți Impact.ro și pe