Romanița Iovan a făcut un gest superb la șapte ani de la moartea lui Adrian Iovan. A emoționat pe toată lumea (Exclusiv

Andreea Bisinicu 12.01.2021, 17:57
Romanița Iovan a făcut un gest superb la șapte ani de la moartea lui Adrian Iovan. A emoționat pe toată lumea (Exclusiv

Romanița Iovan a făcut un gest superb la șapte ani de la moartea lui Adrian Iovan. A emoționat pe toată lumea cu lucrul acesta. Pe 20 ianuarie 2014 se împlinesc șapte ani de la accidentul aviatic în care au pierit Adrian Iovan și studenta Aura Ion, în vârstă de numai 23 de ani. Cum îl rememorează Romanița Iovan pe regretatul ei soț.

Romanița Iovan a făcut un gest superb la șapte ani de la moartea lui Adrian Iovan

Ți se face pielea de găină. Timpul nu iartă pe nimeni. Îți vine să crezi că pe 20 ianuarie se împlinesc șapte ani de când Adrian Iovan nu mai este printre noi? Pentru cei din familia sa și familia studentei Aura Ion, fata de 23 de ani care s-a prăbușit și ea cu avionul pilotat de Iovan, timpul parcă s-a oprit în loc în acea zi fatidică de iarnă. Romanița, fosta soție a lui Adrian Iovan a făcut un gest superb pentru a onora memoria celui pe care l-a iubit mai presus de orice pe lume.

Creatoarea de modă a mărturisit, într-un interviu acordat redacției playtech-impact.ro, ce simte acumm la șapte ani de când Adrian Iovan a plecat în lumea celor drepți. Celebra femeie de afaceri îi organizează fostului său soț pomeni în fiecare an. A pregătit pachete și anul acesta, în ciuda pandemiei de coronavirus. Romanița Iovan va păstra tradiția conform căreia la parastasul de șapte ani trebuie împărțite atât alimente cât și haine.

„Suntem în plină pandemie, așa că și pomana în memoria lui Adrian trebuie să țină cont de reguli. Chiar dacă vom fi pe munte, în aer liber, cu toții vom merge cu mască, pentru a ne proteja pe cât de bine posibil. În anii trecuți, după slujbă, sătenii erau invitați la masă într-un loc închis, însă anul acesta nu vom mai proceda asa. Vom împărți pachetele sus pe munte, chiar la locul tragediei, după oficierea slujbei. Apoi, vom merge la izvorul din zonă, cel care poartă numele Adrian Iovan, iar cine va dori va putea desface să mănânce acolo, un mic picnic pe zăpadă. Tradiția spune că trebuie să împărțim haine la pomana de șapte ani, unui bărbat. Ne-am gândit că cel mai bine ar fi să dăm unei întregi familii, nu doar bărbatului, așa că vor primi haine și soția și copiii celui ales”, a declarat Romanița Iovan, în exclusivitate pentru redacția playtech-impact.ro.

Romanita Iovan onoreaza in fiecare an memoria fostului ei sot
Romanita Iovan onoreaza in fiecare an memoria fostului ei sot

Adrian Iovan, eroul care a salvat oameni cu prețul propriei vieți

Adrian Iovan a fost unul dintre cei mai buni piloți români ai generației sale, însă, se pare că iubirea pentru zbor și condițiile nefavorabile meteo l-au costat foarte scump. În ziua fatidică de 20 ianuarie 2014, avionul pilotat de Iovan s-a prăbușit în Munții Apuseni. Din cauza faptului că motoarele au înghețat, celebrul pilot a făcut o aterizare forțată în pădure pentru a salva pasagerii care erau în avion.

Și asa a și făcut. Adrian Iovan a fost un erou. Din păcate, însă, cei care nu au reușit să scape cu viață au fost chiar pilotul și studenta la medicină Aura Ion, în vârstă de 23 de ani. Echipajul medical trimis la fața locului a ajuns prea târziu pentru a-i putea salva, după ce au rătăcit ore întregi prin pădure, încercând cu disperare să ajungă la locul prăbușirii aeronavei. Pilotul avea numai 55 de ani când a încetat din viață.

Urmăriți Impact.ro și pe