Specialiștii au stabilit: uleiul mai sănătos decât cel de măsline. Îl vei folosi de acum încolo la toate preparatele

Badea Violeta 06.03.2023, 14:10
Specialiștii au stabilit: uleiul mai sănătos decât cel de măsline. Îl vei folosi de acum încolo la toate preparatele

Care este cel mai sănătos ulei? Ei bine, mulți ar spune că cel de măsline este ideal pentru a fi folosit în diverse rețete. Totuși, se pare însă că nu acesta este și cel mai sănătos. De curând, specialiștii au făcut o descoperire care va schimba tot ceea ce știai până acum!

Care este cel mai sănătos tip de ulei

Te-ai întrebat vreodată care este cel mai sănătos ulei? Pe piață există foarte multe tipuri, dar nu știi întotdeauna care sunt proprietățile fiecăruia și pe care ar trebui să îl consumi.

Mulți cred că uleiul de măsline este cel mai bun pentru a fi consumat, însă specialiștii sunt de altă părere. În opinia acestora, cel mai sănătos ulei este, de fapt, cel de chia. Acesta conține foarte multe vitamine și chiar are capacitatea de a prelungi viața.

„De fapt, semințele de chia conțin cel mai ridicat nivel al acestei grăsimi omega-3 găsit în natură.”, a precizat Wendy Bazilian, doctor în sănătate publică, nutriționist și proprietar al Bazilian’s Health din San Diego.

Citește și Vei regreta că ai aruncat mereu uleiul din conservele de pește. Ce poți face cu el, de fapt!

Ulei de chia
Ulei de chia

Proprietățile și beneficiile uleiului de chia

Semințele de chia sunt excelente pentru sănătate, spun oamenii de știință. Din ele se extrage uleiul prețios, plin de acizi grași esențiali omega-3 și omega-6, precum și un nivel foarte ridicat de antioxidanți (polifenoli și carotenoizi), mult mai mare decât cel al semințelor de in.

Mai mult, uleiul de chia este considerat a fi cea mai bogată sursă vegetală de acizi grași omega-3. Conform experților, omega-3 întărește membrana celulară a pielii și ajută la generarea colagenului.

„Majoritatea uleiurilor de gătit au procente mai mari de grăsimi mononesaturate și/sau grăsimi polinesaturate omega-6. Echilibrarea tipurilor de grăsimi nesaturate din dieta dumneavoastră prin adăugarea de omega-3 poate fi benefică pentru sănătate.”, a informat medicul nutriționist.

Totodată, specialistul a mai precizat că grăsimile sănătoase fac mai gustoase preparatele și reprezintă o sursă de energie nemaipomenită. În plus, acestea absorb nutrienți importanți prentru organism, precum vitaminele A, E, D și K.

Citește și Cât ulei se pune la maioneză. Multe gospodine greșesc, de asta se taie!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...