Vei regreta că ai aruncat mereu uleiul din conservele de pește. Ce poți face cu el, de fapt

Anca Manolica 16.11.2022, 09:37
Vei regreta că ai aruncat mereu uleiul din conservele de pește. Ce poți face cu el, de fapt

Dacă și tu aruncai mereu uleiul din conserve direct în chiuvetă, ei bine, ar trebui să uiți de acest gest. Există mai multe motive pentru a nu face acest lucru și toate au legătură cu reciclarea și durabilitatea, două aspecte vitale în zilele noastre. În rândurile de mai jos îți vom spune cum poți să îl refolosești.

De ce să nu mai arunci uleiul din conservele de ton

Cu siguranță, mulți dintre noi au consumat măcar o dată conserve de ton și înainte de a le savura au îndepărtat uleiul în exces. Ei bine, în acest articol vei afla de ce nu ar trebui să mai faci asta.

Astfel, în primul rând, se recomandă cu tărie să nu se arunce niciun fel de ulei, folosit sau nu, în sistemul de canalizare, deoarece nu este reciclabil și este dăunător pentru mediu. Dacă nu dorim să îl folosim, atunci ar trebui să îl ducem la un punct de colectare, așa cum ar trebui să facem și cu uleiul rămas de la prăjit, de exemplu.

Un alt motiv este că acesta este complet comestibil și poate fi consumat fără probleme, punându-l direct în felul de mâncare pe care îl vom face, sau ulterior în orice preparat, crud sau gătit. Bucătarii renumiți spun despre acest ulei că îmbunătățește unele rețete.

De ce să nu mai arunci uleiul din conservele de ton
De ce să nu mai arunci uleiul din conservele de ton

În ce fel de preparate poate fi folosit

Ei bine, utilizările uleiului sunt variate. Uleiul din conservele de pește poate fi adăugat la maioneză, care va da intensitate salatei de boeuf, la o vinegretă sau pur și simplu pentru a asezona cu o salată verde.

Bucătarii îl recomandă, de asemenea, pentru prepararea diverselor rețele de paste, a tocăniței de cartofi sau a orezului. Se poate adăuga la pizza sau la pâinea dintr-un sandviș. Cu toate acestea, este recomandat să se folosească îndeosebi în preparatele care încorporează pește, pentru ca aromele să fie compatibile.

Refolosirea uleiurilor din conserve nu este doar pentru a economisi niște bani sau pentru valorificarea unui produs. S-a demonstrat că o mare parte din proprietățile nutritive ale alimentelor conservate sunt încorporate în uleiuri. Acest lucru a fost demonstrat într-un studiu comandat de asociația italiană a producătorilor de conserve de pește, care a constatat că uleiul este îmbogățit cu proprietățile peștelui însuși.

Concluzia studiului a fost că, prin eliminarea acestuia, o treime din omega-3 și o cantitate bună de vitamina D sunt neglijate. Cum niciuna dintre aceste componente nu se găsește în ulei, în uleiul de măsline sau în orice alt tip de ulei, ele provin doar din pește, conform lavanguardia.com.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...