Soțul Liei Olguța Vasilescu, trimis în judecată de DNA. Ce acuzații grave i se aduc lui Claudiu Manda

Stan Filon, Cristi Ionică 16.04.2021, 14:14
Soțul Liei Olguța Vasilescu, trimis în judecată de DNA. Ce acuzații grave i se aduc lui Claudiu Manda

Cladiu Manda are probleme cu legea! Soțul Liei Olguța Vasilescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzația de trafic de influență cu scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Soțul Liei Olguța Vasilescu, trimis în judecată de DNA

Mai exact, europarlamentarul Claudiu Manda a avut grijă ca primarul PSD din comuna Bratovoeşti, Ion Marin, să primească voturile necesare pentru a câștiga alegerile. Mai exact, Claudiu Manda este acuzat că a intervenit pentru asistații social din localitatea respectivă care au fost prinși cu nereguli grave și astfel erau obligați de autorități să restutuie banii încasați de la stat drept venit minim garantat.

”Un control desfăşurat de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Dolj a constatat că aproape 50% din persoanele verificate din localitate au încasat în mod necuvenit, în diferite perioade de timp, venitul minim garantat (VMG), întrucât nu erau îndeplinite o serie de condiţii esenţiale cerute de Legea nr. 416/2001 pentru acordarea ajutorului social”, spun anchetatorii.

Sotul Liei Olguta Vasilescu, trimis in judecata de DNA
Sotul Liei Olguta Vasilescu, trimis in judecata de DNA

Claudiu Manda, acuzat că a șters datoriile a 59 de falși asistați social

De ce este acuzat de procurorii DNA, mai exact, Claudiu Manda? Ei bine, procurorii îl acuză pe europarlamentar că a intervenit pe lângă directorul AJPIS Dolj în favoarea așa-zișilor asistați social. În acelaşi dosar a fost trimis în judecată Marius Nicolae Simcelescu, la data faptei directorul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Dolj. Acesta este acuzat că a dat curs celor solicitate de Claudiu Manda și a șters datoriile a 59 de persoane. Acum este acuzat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul. Prejudiciul adus este de peste 300 de mii de lei.

Mai mult, primarul care ar f primit sprijinul electoral a fost judecat pentru fapta sa și a și recunoscut acuzațiile aduse de procurorii DNA, fiind condamnat în octombrie 2020 la doi ani de închisoare cu suspendare.

Procurorii au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu primarul din comuna Bratovoeşti, Ion Marin, acuzat de instigare la folosirea influenţei sau autorităţii de către persoana care ocupă o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite şi fals intelectual în formă continuată. Printr-o sentinţă penală din 29 octombrie 2020, definitivă prin neapelare la data de 16 noiembrie 2020, Tribunalul Dolj a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei şi l-a condamnat pe primarul Ion Marin la doi ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei.

Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...