Radu Mazăre, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Ce acuzații îi aduc procurorii DNA

Rădulescu Valentin 21.10.2020, 15:33
Radu Mazăre, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Ce acuzații îi aduc procurorii DNA

Fostul primar al municipiului Constanța pare să aibă parte numai de probleme. Acesta a fost trimis în judecată după ce i s-au adus acuzații de abuz în serviciu. Alături de el însă, se află mai multe persoane din cadrul administrației. Ce acuzații i s-au adus lui Radu Mazăre?

Radu Mazăre este acuzat de abuz în serviciu

DNA Constanța l-a trimis de curând în judecată pe fostul primar al municipiului. Alături de el se află și Făgădău Decebal, fostul primar al municipiului Constanța. Autoritățile anunță că persoanele sunt acuzate într-un dosar de abuz în serviciu, respectiv acordarea autorizației de construire pentru un hotel de lux în stațiunea Mamaia.

Primăria din Constanța a acordat nelegal autorizația de construire a unui hotel, care a apucat să fie construit deja în proporție de 95%. Așadar, Tribunalul din Constanța a dispus anularea autorizației în anul 2016, aceasta fiind emisă la data de 3 septembrie 2013.

„MAZĂRE RADU ȘTEFAN, la data faptei primar al municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

FĂGĂDĂU DECEBAL, la data faptei viceprimar al municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.”, se arată în acuzațiile DNA, scrie digi24.ro.

Radu Mazăre, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Ce acuzații îi aduc procurorii DNA
Radu Mazăre, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Ce acuzații îi aduc procurorii DNA

Autorizația de construire a fost desființată din anul 2012

Potrivit comunicatului DNA, imobilul a fost ridicat în baza unei autorizații primite din partea primăriei Constanța în anul 2009. În anul 2012, aceasta a fost desființată, dar chiar și așa, construirea hotelului de lux a continuat din anul 2013, atunci când a primit o autorizație pe nedrept din partea primăriei Constanța.

Totodată, alături de Radu Mazăre și Decebal Făgădău, au fost trimise în judecate și alte persoane din administrație orașului, printre care un arhitect și un administrator de firmă.

„Pe plaja din stațiunea Mamaia, județul Constanța, în zona centrală a stațiunii, ar fi fost construit, cu nerespectarea dispozițiilor legale, un imobil în regim P+5E-6E cu destinație cazare și alimentație publică. Imobilul a fost ridicat în baza unei autorizații de construire emise în anul 2009 de primăria municipiului Constanța.

În același an, Primăria municipiului Constanța și societatea constructoare au fost date în judecată de o altă societate comercială care deținea o construcție în imediata vecinătate a noului imobil, cerând anularea autorizației de construire.

Prin decizia civilă definitivă pronunțată de Curtea de Apel Constanța în anul 2012, autorizația de construire emisă de Primăria municipiului Constanța a fost desființată.

Instanța a reținut că, la emiterea autorizației de construire, nu s-ar fi respectat interdicția de a construi în interiorul zonei de protecție și că amplasarea imobilului ar fi situată în zona benzii litorale a Mării Negre în cuprinsul căreia sunt interzise orice fel de construcții definitive. De asemenea s-a mai reținut că autorizația de construcție ar fi fost emisă cu încălcarea dispozițiilor legale referitoare la respectarea drepturilor de servitute de vedere și servitute privind distanța dintre construcții.”, se mai arată în comunicat, potrivit sursei citate de mai sus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI