Soția unui marinar de pe Moskva a spulberat varianta oficială “zero victime” a Rusiei. Cum a anunțat că soțul ei a murit

Iancu Andreea 18.04.2022, 00:08
Soția unui marinar de pe Moskva a spulberat varianta oficială “zero victime” a Rusiei. Cum a anunțat că soțul ei a murit

În urmă cu câteva zile, crucișătorul Moskva, care aparține forțelor maritime rusești, a fost scufundat în urma atacurilor ucrainene. După ce Rusia a negat acest eveniment, susținând un alt fir al poveștii, oficialii de la Kremlin au menționat că nu au existat victime. Însă dezvăluirile făcute de soția unui marinar de pe Moskva au spulberat această variantă a rușilor. Femeia a anunțat că soțul său a pierit în timpul misiunii de la bordul navei.

Soția unui marinar de pe Moskva a anunțat că soțul ei a murit. Dezvăluirea care spulberă varianta oficială a Moscovei

Cel puțin un deces a fost înregistrat în urma scufundării navei rusești Moskva, care și-a găsit sfârșitul în apele Mării Negre joia trecută. Deși oficialii de la Moscova au negat bombardamentul ucrainean asupra crucișătorului, care a și dus la distrugerea sa, soția unui marinar de pe Moskva a spulberat această variantă a rușilor. Femeia îndoliată a anunțat că și-a pierdut soțul în urma acestui atac.

În ciuda faptului că Moscova a ținut să întărească ideea că echipajul de pe Moskva a fost evacuat și că nu au existat victime, soția marinarului care a pierit în timpul atacului a scris pe o platformă de socializare că bărbatul a murit „făcându-și datoria”. De asemenea, alți 27 de membri ai echipajului ar fi dați dispăruți, potrivit BBC. Varvara, soția marinarului care a pierit la bordul navei rusești, a anunțat pe site-ul Odnoklassniki tragedia. Astfel a fost confirmat decesul lui Ivan Vakhrushev, în vârstă de 41 de ani, unul dintre marinarii de pe Moskva.

„A murit făcându-și datoria”

„Eroul nostru!!! A murit făcându-și datoria. A luptat până la ultima suflare pentru a salva nava. Suntem în lacrimi și în doliu. Vei fi mereu un erou în inimile noastre”, a scris Varvara pe site.

Femeia a fost contactată de jurnaliștii de la Radio Europa Liberă din Ucraina, cărora le-a confirmat decesul soțului său. Varvara susține că a fost informată despre moartea marinarului pe 14 aprilie. Femeia a menționat că trupul bărbatului a fost găsit, însă nu au fost dezvăluite circumstanțele morții sale. Totodată, aceasta a afirmat că ați 27 dintre membrii echipajului au fost dați dispăruți, însă nu există o confirmare oficială în acest sens.

Soția unui marinar de pe Moskva, a anunțat că soțul ei a murit
Ministerul rus al Apărării ar fi organizat o paradă la Sevastopol în care a prezentat membrii echipajului salvat de pe nava Moskva

Scufundarea navei Moskva, înconjurată de mister

Crucișătorul rusesc Moskva, una dintre cele mai importante nave din flota rusească, a fost scufundată joi seară în Marea Neagră. În timp ce reprezentanții de la Kiev au anunțat că au fost lansate atacuri cu două rachete Neptun de către forțele ucrainene, rușii au negat acest fapt. În varianta oficială a Moscovei, nava ar fi raportat un incendiu izbucnit la bord, care apoi a provocat o explozie în camera muniției, iar scufundarea s-ar fi produs în timp ce nava era remorcată spre port, după o furtună.

De asemenea, Moscova a menționat că echipajul de peste 500 de persoane a fost evacuat și nu ar fi existat victime. Pentru a întări acest fapt, autoritățile au prezentat sâmbătă imagini de la o paradă din Sevastopol, în care Ministerul rus al Apărării susține că ar apărea echipajul salvat de pe nava amiral.

Pe de altă parte, Ucraina menționează că niciun membru al echipajului nu ar fi fost salvat. În ciuda faptului că Rusia nu a raportat victime în urma scufundării navei Moskva, mai multe zeci de persoane, printre care un preot și veterani ai marinei alături de locuitori din Sevastopol au organizat vineri o ceremonie de comemorare a pierderii crucișătorului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...