Politician rus, în lacrimi, după scufundarea navei amiral a Moscovei. „Este un adevărat motiv de război”

Beatrice Dumitru 15.04.2022, 14:32
Politician rus, în lacrimi, după scufundarea navei amiral a Moscovei. „Este un adevărat motiv de război”

Rusia a primit cea mai mare lovitură după 50 de zile de război. Simbolul ei din Marea Neagră, nava amiral Moskva, a fost distrus de forțele ucrainene. Pierderea crucișătorului a creat isterie în rândul propagandiștilor ruși, care spun că acesta reprezintă un adevărat motiv de război împotriva Ucrainei.

Ce spun rușii despre scufundarea navei Moskva

Propagandiștii ruși au luat foc după ce armata Ucrainei a distrus nava amiral a Flotei Ruse de la Marea Neagră, crucișătorul „Moskva”. Analiști, politicieni și prezentatori au cerut represalii împotriva Ucrainei, deoarece distrugerea navei reprezintă un „casus belli” (motiv de război).

Într-un videoclip publicat de Kevin Rothrock, jurnalist la site-ul de investigații independent Meduza, pe rețelele de socializare, fostul deputat al Dumei de Stat între anii 2011 și 2021 Volodimir Bortko spune  printre lacrimi că „evenimentele” care au avut loc în noaptea de 13 spre 14 aprilie sunt un motiv pentru a declara război Ucrainei, notează publicația ucraineană Obozrevatel.

Nu voi vorbi despre ce s-a întâmplat, aceste evenimente sunt diferite. Operațiunea militară specială s-a încheiat! În seara asta s-a terminat, a ajuns sa ne atace patria! Crucișătorul Moskva este un pretext absolut de război. Este nava noastră amiral! Și nu e nimic la care să ne gândim. Există un răspuns aici. Dar care? Trebuie să-l inventăm aici”, spune indignat Vladimir Bortko, în vârstă de 75 de ani.


„Aruncați o bombă peste Kiev”

Vladimir Bortko a mai spus că „băieții noștri mor” în Ucraina, ale căror vieți au devenit brusc „foarte importante” în Rusia, adăugând:  „Sunt absolut convins că victoria va fi a noastră”.

Acesta a mers mai departe și a cerut să fie bombardată capitala Kiev, din jurul căreia trupele ruse s-au retras la sfârșitul lunii martie.

Asta este ceea ce trebuie făcut. Putem răspunde doar într-un singur fel: aruncați o bombă peste Kiev și gata!”, a mai afirmat Bortko.

Echipajul de pe nava amiral Moskva le-a cerut grănicerilor ucraineni de pe Insula Şerpilor să se predea, chiar în prima zi a invaziei, dar a primit în replică celebra înjurătură „Russian warship, go fuck yourself”, care a făcut înconjurul lumii.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...