Sorin Grindeanu, anunț de ultimă oră. Companiile din subordinea Ministerului Transporturilor vor să-și mute conturile la o bancă românească

Elena Avramescu 13.12.2022, 12:23
Sorin Grindeanu, anunț de ultimă oră. Companiile din subordinea Ministerului Transporturilor vor să-și mute conturile la o bancă românească

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut o declarație surprinzătoare astăzi, ținând să anunțe că în mod oficial, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), dar şi alte companii din subordinea Ministerului Transporturilor s-au decis să-şi mute conturile de la băncile austriece la CEC, iar asta deoarece au găsit condiţii mai bune.

Companiile din subordinea Ministerului Transporturilor își mută conturile la o bancă românească

„Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi-a anunţat o anumită intenţie de o a face şi ştiu că vor face, mi-au spus şi mie. Şi nu doar CNAIR. Am fost anunţat că şi alte companii aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor, fie că vorbim de Portul Constanţa, fie că vorbim de Aeroportul din Bucureşti şi toate celelalte, pentru că au găsit condiţii mai bune la CEC. O explicaţie cât se poate de simplă”, a declarat Sorin Grindeanu în timp ce se afla la recepţia lucrărilor la staţia de metrou Tudor Arghezi.

Se pare că această schimbare de la o bancă la alta nu se va petrece imediat, însă companiile care aveau conturi la băncile austriece au mărturisit că vor face toate demersurile în acest sens.

„Am fost anunţat ca ministru. Şi nu doar CNAIR. V-am spus, şi CFR-ul a luat această decizie, tot ceea ce ţine de CFR, şi Administraţia Porturilor Constanţa şi Aeroporturile, cei care au aveau anumite conturi la aceste bănci m-au anunţat că vor face toate diligenţele. Nu e o chestiune care să se întâmple foarte rapid, dar toţi au luat această decizie de a se muta la o bancă românească. Eu cred că e bine, având şi condiţii mai bune”, a declarat ministrul Transporturilor, după ce a mărturisit nu are conturi la bănci austriece.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu

În ultimele zile, mai multe companii şi-au anunţat intenţia de a-şi muta conturile de la băncile austriece, în urma votului negativ dat de Austria în privinţa aderării României la spaţiul Schengen.

Austria încasează câștiguri uriașe în România

Relații comerciale dintre Austria și România au fost excelente până când a intervenit problema Schengen. Cu toate acestea, mai mulți antreprenorii s-au întrebat care este principalul motiv pentru care Austria nu dorește România în Spațiul Schengen.

„Ce ne unește cu Austria? Pare că multe lucruri, din moment ce: în jur de 370.000 de români vizitează în fiecare an Austria, cheltuind în jur de 250 de milioane de euro. Schimburile economice dintre România și Austria au fost în 2021 de 4,5 miliarde euro, din care export 1,7 miliarde și import 2,8 miliarde; investițiile austriece sunt pe locul 2 în România, cu aproximativ 5,3 miliarde de euro investiții directe și peste 8.000 de societăți cu capital austriac. Și atunci care e supărarea Austriei, de ce nu ne vrea în Schengen?”, a declarat Dragoș Petrescu, celebrul afacerist de la „Imperiul Leilor”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...