Sorin Cîmpeanu, anunţ important pentru elevi. Ce se întâmplă cu Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională de anul acesta

Stan Filon 29.09.2021, 09:13
Sorin Cîmpeanu, anunţ important pentru elevi. Ce se întâmplă cu Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională de anul acesta

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vine cu vești dureroase pentru elevi. Atât tezele, cât și examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională se vor susține cu prezență fizică, indiferent de situția pandemică în care ne vom afla!

Sorin Cîmpeanu, anunţ dureros pentru elevi

Ministrul Educației, Sorn Cîmpeanu, nu vrea ca și anul viitor să avem parte de rezultate ”deformate” la examene și teze, așa că îi avertizează pe elevi că anul acesta școlar aceștia vor susține tezele cu prezență fizică, indiferent de situație.

”Tezele nu au fost anulate în acest an, chiar şi în această situaţie în care avem o creştere accentuată a ratei de infectare. Ne menţinem dorinţa de a avea şcolile cât mai aproape de normal, inclusiv din perspectiva tezelor. Dorim ca ele să fie susţinute. Dorim ca ele să fie relevante, dorim ca ele să fie susţinute cu prezenţă fizică pentru a fi relevante, pentru a nu mai avea acele rezultate complet deformate”, a spus ministrul Educaţiei.

Sorin Cimpeanu, anunt dureros pentru elevi
Sorin Cimpeanu, anunt dureros pentru elevi

Tezele se vor susține cu prezență fizică, indiferent de situație

Sorin Cîmpeanu a mai spus de aasemena că Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul se vor susţine ca şi în această vară cu prezenţă fizică, ”indiferent de condiţii”.

”Examenul de Evaluare Naţională se va susţine exact la fel cum s-a susţinut şi în vara aceasta, după acelaşi tipic – combinaţie între subiecte grilă pe modelul testelor PISA. De asemenea, cu prezenţă fizică. Examenul de Bacalaureat exact la fel. Vă garantez că vor fi susţinute indiferent de condiţii cu prezenţă fizică”, a precizat Cîmpeanu.

”Opţiunea mea este susţinerea şcolii. Am argumentat de ce pierderile sunt imense. Uneori nu pot fi recuperate. Atunci când ai pierderi care nu pot fi recuperate, evident că pledezi pentru şcoală cu prezenţă fizică”, a declarat ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat dacă există posibilitatea introducerii certificatuui verde în școli, atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Oficialul a spus că acesta ar genera alte probleme.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...