Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră despre vaccinarea anti-Covid-19: ‘Îi sfătuiesc pe elevi, profesori și părinți’

Stan Filon 13.09.2021, 13:30
Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră despre vaccinarea anti-Covid-19: ‘Îi sfătuiesc pe elevi, profesori și părinți’

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, vine cu o veste bună pentru elevi. Aceștia au ocazia să se vaccineze împotriva coronvirusului chiar la școală. Oficialul spune că această ocazie nu trebuie să fie ratată, deoarece campania se pare că va dura doar două luni de zile.

Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră despre vaccinarea anti-Covid-19 la elevi

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că foarte mulți elevi s-au vaccinat în ultima perioadă, iar numărul acestora a ajuns la aproximativ 10.000 de copii. Astfel, oficialul spune că elevii trebuie să profite de faptul că vaccinul împotriva coronavirusului poate fi făcut la școală și să se vaccineze. La fel îi îndeamnă și pe profesori, dar și pe părinții elevilor să se vaccineze, deoarece doar așa se poate lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

”Va fi o fereastră de oportunitate în primele două luni de la începerea şcolii, nu va fi un proces continuu. Îi sfătuiesc pe elevi, profesori şi părinţi să îşi dea acordul pentru acest gest, singurul care poate să pună capăt crizei sanitare. Le mulţumesc părinţilor pentru responsabilitate şi determinare”, a transmis Sorin Cîmpeanu, duminică seara, la Aleph News.

Sorin Cîmpeanu, anunt de ultima ora despre vaccinarea anti-Covid-19
Sorin Cîmpeanu, anunt de ultima ora despre vaccinarea anti-Covid-19

10.000 de elevi s-au vaccinat în ultimele zile

Până în prezent, 15% din totalul elevilor din România s-au vaccinat, pe când profesorii au bătut recordul națioanal! Potrivit ministrului, aceștia s-au vaccinat în proporție de 60%! Oficialul spune însă că nu este suficient pentru a bloca pandemia de coronavirus.

”Aş vrea să vă spun că în ultimele 10 zile am avut 10.000 de elevi care s-au vaccinat. Reprezintă un progres foarte important, am depăşit 15% din numărul total de elevi vaccinaţi. Sunt convins că odată cu începerea şcolii dorinţa de vaccinare în rândul elevilor va creşte substanţial.

De asemenea, urmare a discuţiilor pe care le-am avut personalul din învăţământ, vaccinat în proporţie de 61% – este mai mult decât dublul mediei naţionale -, sunt convins că se va înţelege importanţa vaccinării şi vom avea o dorinţă de vaccinare şi din partea colegilor cadre didactice, nu numai din partea elevilor”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu spune că trebuie evitată cu orice preț situația de anul trecut, când cursurile au fost mutate în mediul online. Oficialul a spus în trecut că școala online este ”un dezatru”.

Urmăriți Impact.ro și pe