VIDEO

Sorana Cîrstea muncește din greu în sala de forță. Cum se pregătește românca pentru viitoarele turnee VIDEO

Gabriel Peneș 07.09.2022, 12:42
Sorana Cîrstea muncește din greu în sala de forță. Cum se pregătește românca pentru viitoarele turnee VIDEO

Sorana Cîrstea muncește din greu în sala de forță. Jucătoarea din Târgoviște a fost eliminată dramatic în turul 2 la US Open. Ea a pierdut în fața elvețiencei Belinda Bencic după ce a condus cu 6-3, 5-3. Iubita lui Ion Ion Țiriac a trecut cu brio peste dezamăgire și a revenit la antrenamente Mai precis în sala de forță, acolo unde Sorana Cîrstea muncește din greu în vederea participării la viitoarele turnee.

Sorana Cîrstea muncește din greu în sala de forță

Sorana Cîrstea muncește din greu în sala de forță. Jucătoarea româncă a avut ocazia să-și egaleze cea mai bună performanță obținută la US Open, atingerea turului 3. Ea a avut în mână partida din manșa secundă, contra elvețiencei Belinda Bencic, pe care a condus-o cu 6-3, 5-3, dar a pierdut în mod dramatic cu 3-6, 7-5, 6-2.

Cîrstea a dezvăluit la finalul meciului care a fost momentul de cotitură al acestuia.

„Am condus cu set și 5-3, set și 5-4 plus serviciul… acolo cred că s-a jucat meciul, la 5-4, 40-egal, când am făcut o dublă greșeală, după un punct în care ea a fost mai agresivă.

De acolo s-a schimbat dinamica, ea a prins încredere, iar eu am făcut un pas în spate. O înfrângere frustrantă, pentru că am avut meciul în mână, însă acesta este tenisul. Se întâmplă; sunt meciuri pe care le pierzi după ce conduci toată partidă, iar pe altele reușești să le întorci. Azi, din păcate, a fost partea mai puțin bună.

Asta este, nu e nicio dramă. A jucat mult mai bine decât mine în setul trei,” a comentat Sorana Cîrstea meciul cu Belinda Bencic, la Eurosport.

Cum se pregătește românca pentru viitoarele turnee

Sorana Cîrstea a explicat într-un interviu pentru RTVNY, o televiziune online pentru românii din New York, care este diferența între Grand Slamul american și celelalte trei ale sezonului

„US Open este diferit față de celelalte Grand Slamuri pentru că este foarte, foarte aglomerat. Este o energie continuă, mult mai intensă decât la celelalte Grand Slamuri unde e mai liniște, în Australia totul este foarte aproape, Roland Garros la fel.

Tradiția la Wimbledon. Aici totul este ca un show, extraordinar de mare, distanțele sunt mari, terenurile sunt mari”, a spus Cîrstea, potrivit sursei citate.

Ea a mai adăugat că surprizele ce au loc în turneu, precum eliminarea Simonei Halep în primul tur în fața unei jucătoare venită din calificări, sunt din cauza suprafeței rapide de joc.

„Surprizele sunt, cred eu, din cauza suprafeței. O suprafață rapidă, pe care nu sare mingea, mai mult alunecă.

Nu sunt multe jucătoare care pot juca pe această suprafață și din cauza asta spun eu că se cerne sita un pic mai repede în primele tururi decât la alte Grand Slamuri”, a adăugat Sorana cu referire indirectă și la eșecul Simonei Halep.

La ce competiții ar putea participa

Sorana Cîrstea a trecut cu bine peste dezamăgirea produsă de înfrângerea din turul 2. Oricum, ea s-a ales cu un cec de 121.000 de dolari pentru performanța sa. Acum, iubita lui Ion Ion Țiriac a revenit la antrenamente. Mai precis în sala de forță, unde muncește din greu pentru viitoarele turnee ale sezonului.

Ea a postat pe contul de Instagram câteva clipuri în care face exerciții specifice sub comanda unui preparator fizic pentru îmbunătățirea musculaturii și a flexibilității. La ora actuală, Sorana Cîrstea ocupă locul 38 în ierarhia mondială.

Cîrstea încă nu și-a anunțat prezența la vreun  turneu, ea acuzând haosul din calendarul competițiilor WTA de după US Open.

„În principiu urmează antrenament vreo două săptămâni și apoi voi vedea. Programul WTA este destul de complicat în această toamnă. Este un haos general în calendarul WTA și e destul de greu să îți faci un plan. Dar voi vedea ce pot să joc. în general, cred că voi juca turneele din Europa, dar momentan mă voi întoarce pe terenul de antrenament și apoi voi începe turneele”, a spus Sorana Cîrstea.

În principiu, cele mai importante turnee europene din perioada următoare sunt cele WTA 250 din Portoroz (Slovenia, 12-18 septembrie), Parma (Italia, 26 septembrie – 1 octombrie) și Tallinn (Estonia, 26 septembrie – 2 octombrie. Cîrstea ar putea fi și o prezență surpriză la prima ediție a Tiriac Foundation Trophy, turneu WTA 125 ce va avea loc în București, săptămâna viitoare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....