Sorana Cîrstea, eliminată în optimi la Australian Open 2022. Sportiva a pierdut în fața polonezei Iga Swiatek

Cătălina Burghelea 24.01.2022, 12:49
Sorana Cîrstea, eliminată în optimi la Australian Open 2022. Sportiva a pierdut în fața polonezei Iga Swiatek

Sorana Cîrstea a încheiat aventura româncelor la turneul Australian Open 2022, după ce a pierdut în fața polonezei Iga Swiatek. Jucătoarea de tenis nu a reuşit, luni, să se califice în sferturile de finală ale primului Grand Slam al anului, de la Melbourne, fiind învinsă în optimile de finală de favorita numărul 7 a turneului, poloneza Iga Swiatek, cu scorul de 5-7, 6-3, 6-3, după două ore şi 30 de minute.

Sorana Cîrstea nu s-a calificat în sferturile de finală de la Australian Open

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea a fost învinsă de poloneza Iga Swiatek, a şaptea favorită a turneului, cu 5-7, 6-3, 6-3, luni, la Melbourne, în optimile de finală ale Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.

Deși a debutat în forţă, cu break în primul game şi o nouă şansă de câştigat pe serviciul polonezei, la 2-0, tenismena Sorana Cîrstea a avut de salvat alte trei mingi de break la 2-1, păstrându-şi avantajul până la 4-3.

Sportiva noastră a fost învinsă de poloneza Iga Swiatek

În cele din urmă, poloneza Swiatek a făcut rebreakul, pentru 4-4, după care cele două şi-au valorificat serviciul. La 5-5, sportiva noastră a forţat la retur şi a procurat trei mingi de break, câştigând-o pe a doua, după care şi-a adjudecat setul cu 7-5, acesta fiind primul cedat de jucătoarea poloneză la ediţia din acest an al Australian Open. Lupta a fost mai aprigă în setul al doilea și schimbul de mingi s-a prelungit, iar Iga Swiatek s-a dovedit mai bună decât Sorana Cîrstea.

Cosmarul prin care a trecut Sorana Cirstea

Cîrstea a cedat psihic și fizic

Din cauză că românca noastră a ratat patru mingi de break la scorul de 2-1, a cedat psihic şi fizic, oferindu-i avantaj lui Swiatek să ia toate ghemurile care au urmat, impunându-se cu 6-3, după două ore şi 28 de minute de la start.

Pentru prima dată în cariera sa, poloneza va evolua în sferturi la Australian Open, etapă în care va juca fie cu Kaia Kanepi (Estonia), locul 115 WTA, fie cu Arina Sabalenka (Belarus), locul 2 WTA.

După acest turneu de la Melbourne, Sorana Cîrstea va urca în clasamentul WTA. Jucătoarea de tenis este pe locul 31 WTA în ierarhia live.

Și Simona Halep a fost eliminată la Australian Open

Tot astăzi, Simona Halep a fost învinsă, în optimi, cu 6-4, 3-6, 6-4, de franțuzoaica Alize Cornet. Sportiva din Constanța nu a început anul 2022 așa cum și-ar fi dorit. După opt victorii consecutive, Halep a fost eliminată la Australian Open, în optimile de finală. Alize Cornet a dovedit că este mai bună. La puțin timp după ce a aflat rezultatul, jucătoarea noastră de tenis a făcut câteva declarații.

„Consider că am ajuns la un nivel destul de bun în 2-3 luni, sunt bucuroasă de ceea ce se întâmplă. Dacă dau tot ce am mai bun, sunt împăcată, termin ziua cu bine. Încerc să mă recuperez după această perioadă lungă, de două luni, în care am dat zilnic ce am avut mai bun, și să revin sănătoasă la următorul turneu, gata să lupt din nou.

Urmează 2-3 zile de pauză, sunt epuizată. Voi merge la Dubai (n.r. – 14-19 februarie), Doha (20-26 februarie), sper să fac treabă și acolo.

Îmi place pe căldură, dar nu în extrem. A fost foarte cald azi și din primul set m-a lovit căldura și nu prea m-am simțit bine. Am amețit la un moment dat, mi-a fost rău, mă durea stomacul, mă durea ficatul, cam toate m-au durut astăzi”, a declarat Simona Halep pentru Eurosport.

Adversara de luni a Simonei Halep s-a impus după o bătălie grea, scor 6-4, 3-6, 6-4, în care ambele jucătoare au avut de suferit din cauza temperaturilor ridicate. Alize Cornet a avut nevoie de îngrijiri medicale în setul decisiv.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...