Sondajul care le-a fost prezentat liderilor PSD la ședința de la mare. Ce diferență este între partidul lor și PNL

Iancu Andreea, Coteț Alexandru 30.08.2021, 13:19
Sondajul care le-a fost prezentat liderilor PSD la ședința de la mare. Ce diferență este între partidul lor și PNL

PSD trage linie după aproape un an de zile de la alegerile parlamentare din 2020. Partidul aflat în opoziție a organizat de curând o ședință a Consiliului Politic Național și a Grupurilor Parlamentare, la Neptun, în cadrul căreia le-a fost prezentat liderilor PSD sondajul care arată ce diferență este între ei și PNL, una dintre formațiunile aflate la conducere. Astfel, Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, a oferit primele cifre cu privire la procentul pe care l-a obținut PSD în urma sondajelor realizate de Avangarde.

Ce diferență există între PSD și PNL după cum o arată sondajul prezentat în ședința de la mare a opoziției

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a prezentat în cadrul ședinței conducerii formațiunii politice de la Neptun datele oferite de un sondaj realizat de Avangarde. Astfel, liderul social-democrat a dezvăluit ce diferență există între PSD și PNL după sondajul care a fost întocmit pe un eșantion de 900 de persoane, în perioada 20-24 august. Se pare că liderii PSD au un motiv de bucurie, de vreme ce au depășit în mod spectaculos Partidul Național Liberal.

Potrivit sondajului, care a lansat o întrebare către alegători cu privire la partidul sau alianța politică pe care ar vota-o dacă ar avea loc alegeri parlamentare foarte curând, PSD a ajuns la 35%. În timp ce social-democrații se află în topul preferințelor, PNL are 21%, AUR- 15% și USR PLUS- 14%. Pe de altă parte, sondajul prezintă și evoluția partidelor politice în percepția publică, de la începutul anului, iar PSD pare să se afle pe o tendință crescătoare.

Ce diferență există între PSD și PNL după cum o arată sondajul prezentat de opoziție în ședința de la mare
PSD conduce în rândul preferințelor celor 900 de respondenți ai sondajului Avangarde

Premierul Florin Cîțu, luat în vizor. Ce arată cifrele despre rămânerea României în Uniunea Europeană

Încrederea românilor, care au participat la sondajul realizat de Avangarde, se îndreaptă către câțiva miniștrii din Guvern, pe primul loc aflându-se premierul Florin Cîțu, care este urmat de către Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor și Nicolae Ciucă, fostul prim-ministru interimar. În ciuda încrederii pe care respondenții au arătat-o față de premierul Cîțu, acesta ar trebui să demisioneze, spun datele, în urma scandalului despre problemele sale din urmă cu 20 de ani, din Statele Unite. 

Un procent de 42% dintre respondenți susține că Florin Cîțu ar trebui să demisioneze, în timp ce 25% consideră că nu ar fi cazul. De asemenea, 33% au preferat să nu răspundă. Totodată, în sondajul prezentat de către Marcel Ciolacu, există și întrebări legate de pandemia de Covid-19. Astfel, conform respondenților, 40% consideră că vaccinarea este necesară, în timp ce 39% cred contrariul. De asemenea, 17% nu au răspuns, în timp ce 4% văd utilă vaccinarea anti-Covid pentru persoanele de peste 55 de ani. De asemenea, potrivit sondajului, 62% dintre cei care au răspuns s-au declarat în favoarea rămânerii României în Uniunea Europeană.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...