Ce a făcut Florin Cîțu înainte să fie prins băut la volan, în SUA. Era mare vedetă printre colegi. A ajuns şi în ziare

Ioana Bucur 23.08.2021, 11:34
Ce a făcut Florin Cîțu înainte să fie prins băut la volan, în SUA. Era mare vedetă printre colegi. A ajuns şi în ziare

Perioada petrecută peste ocean a fost una plină de evenimente memorabile pentru actualul premier al României. Văzându-l acum, puțini ar bănui ce a făcut Florin Cîțu înainte să fie prins băut la volan, în SUA. Liberalul devenise o adevărată vedetă printre colegii săi și a ajuns chiar și în ziare.

Înainte să fie prins băut la volan, Florin Cîțu era vedetă printre colegii săi

Înainte de finanțe și politică, Florin Cîțu a avut o altă pasiune, una pe care puțini ar reuși să o ghicească. Anii petrecuți în Statele Unite ale Americii nu au însemnat doar studiu pentru actualul premier. Când nu era la cursuri, liberalul își petrecea timpul pe terenul de fotbal. De fapt, a avut o carieră promițătoare în fotbal sau „soccer” – cum îi spun americanii.

Născut cu fotbalul în sânge, ca orice român adevărat, Florin Cîțu s-a înscris în echipa Colegiului Grinnell din Iowa. La scurt timp după ce și-a făcut debutul, a devenit o adevărată vedetă a universității. Premierul a evoluat pentru Pioneers Iowa timp de două sezoane, unde a ocupat un post de mijlocaș ofensiv și a reușit șapte goluri și trei pase de gol în cele 34 de meciuri jucate pentru respectivul club.

Românul a intrat și în vizorul antrenorilor, care l-au ales în prima echipă a colegiului Grinnell. Așa a ajuns să participe la Midwest Conference, o competiție a US Youth Soccer National League alături de alte 11 echipe ale colegiilor din aria respectivă. Cu 12 victorii, cinci egaluri și o singură înfrângere, echipa lui Cîțu a reușit să se claseze pe primul loc în Conferința de Sud.

Ce a făcut Florin Cîțu înainte să fie prins băut la volan, în SUA
Florin Cîțu, în presa americană

La un pas de faimă

După ce i-a învins pe cei de la Beloit, cu scorul de 2-1, Grinnell a ajuns până în finala Midwest Conference. Cel care a deschis scorul pentru echipa sa a fost chiar Florin Cîțu, scrie WOWbiz.

„Pioneers și echipa gazdă, Foresters (Lake Forest), au plimbat mingea timp de 35 de minute până când Florin Cîțu de la Grinnell a înscris un gol din pasa lui Neil Goodspeed”, relata în 1995 jurnalistul Kaevin Kane.

Chiar dacă, în final, au pierdut meciul, Florin Cîțu a fost votat de un juriu al antrenorilor printre cei mai buni jucători ai respectivei competiții.

La americani, aceste campionate naționale de tip „conferință” sunt, de fapt, adevărate rampe de lansare pentru fotbaliștii tineri. Cele mai bune echipe trec mai departe în National League PRO (Player Recruitment Opportunity). De acolo se face selecția jucătorilor considerați cei mai buni, care merg mai departe în US Youth National League de unde ajung în Major League Soccer, campionatul american de senior, unde au jucat superstaruri ale sportului precum David Beckham, Carlos Valderama, Thierry Henry, Zlatan Ibrahimoic sau românul Alexandru Mitriță.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...