Sondaj INSCOP: Partidul care crește neașteptat în preferințele de vot ale românilor. Au înregistrat procente importante în ultimii ani

Badea Violeta 22.12.2022, 15:12
Sondaj INSCOP: Partidul care crește neașteptat în preferințele de vot ale românilor. Au înregistrat procente importante în ultimii ani

Cel mai recent sondaj realizat de INSCOP arată clar în cine au încredere românii și care sunt procentele înregistrate de fiecare partid în parte. O formațiunile politică a crescut în mod neașteptat rândul preferințelor cetățenilor, în timp ce altele au scăzut. Iată surpriza din ultimul sondaj INSCOP!

Cel mai recent sondaj INSCOP indică în cine au încredere românii. Un partid a început să crească în luna decembrie

Conform unui sondaj realizat de INSCOP pentru luna decembrie, PSD continuă să se mențină pe primul loc în topul preferințelor românilor. Însă, potrivit rezultatelor, partidul condus de Marcel Ciolacu se află într-o scădere de 3,4 procente faţă de luna noiembrie.

Procente importante a pierdut și PNL. În luna decembrie, liberalii au înregistrat o scădere de 0,06 procente față de luna anterioară. În schimb, AUR a crescut cu 2 procente față de noiembrie.

Totuși, directorul INSCOP, Remus Ștefureac, a ținut să precizeze că datele din ultima lună a acestui an au fost culese parțial înainte, parțial după votul nefavorabil intrării României în Spațiul Schengen. Datele reprezintă intențiile de vot ale respondenților care au declarat că au o opțiune de vot.

Iată cum arată clasamentul partidelor:

  • PSD: 31,5% (34,9% în noiembrie);
  • PNL: 20,2% (20,8% în noiembrie);
  • AUR: 18,1% (16,1% în noiembrie);
  • USR: 10,9% (11,2% în noiembrie).

Citește și Marcel Ciolacu, cerere urgentă către cancelarul austriac: „Să facă ceea ce trebuie și să anuleze decizia guvernului său”!

Sondaj INSCOP
Sondaj INSCOP

„2023-2024 vor fi ani imprevizibili”

Directorul INSCOP, Remus Ștefureac, a scris și un mesaj pe pagina sa de Facebook: „Evoluția în zig-zag a intentiei de vot pentru principalele partide parlamentare în ultimii doi ani.

Oscilații numeroase pe măsura multitudinii de crize suprapuse și succesive. Sinteza acestor evoluții ne arată că 2023-2024 vor fi ani imprevizibili.

De asemenea, coroborând aceste date cu altele mai de profunzime, cred că la final, electoratul va premia munca serioasă/responsabilitatea și va taxa populismul/demagogia. IMPORTANT: Datele din decembrie au fost culese parțial înainte, parțial după momentul Schengen.

Scopul acestui grafic nu este de căuta un eventual impact emoțional al unui eveniment anume, ci de a vedea evoluția în timp, tendințele neclare, în zig-zag, ale intenției de vot în ultimii doi ani”.

Citește și Surpriză pentru George Simion când a încercat să intre în sediul PSD. Cine l-a trimis la ambasada Rusiei!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...