Marcel Ciolacu, cerere urgentă către cancelarul austriac: „Să facă ceea ce trebuie și să anuleze decizia guvernului său”

Elena Avramescu 22.12.2022, 11:27
Marcel Ciolacu, cerere urgentă către cancelarul austriac: „Să facă ceea ce trebuie și să anuleze decizia guvernului său”

Președintele PSD nu s-a dat bătut după decizia Austriei de a se împotriva la aderarea României în spațiul Schengen, iar acum îi cere cancelarului Karl Nehammer să facă toate demersurile necesare pentru a anula decizia guvernului său în privința aderarea țării noastre la Schengen. Acesta este de părere că România merită să facă parte din Schengen încă din anul 2011.

Președintele PSD vrea rezolvarea urgentă a probleme României cu privire la Schengen

Marcel Ciolacu este de părere că avantajele aderării la spațiul Schengen nu vor fi deloc minore, mai ales după analiza făcută de ministrului de Finanțe, care indică faptul că România pierde 10 miliarde de euro în fiecare an din cauza faptului că țara noastră nu face parte din Schengen.

„Pentru români, avantajele de a fi în interiorul spațiului Schengen vor fi profunde. Ministrul nostru de Finanțe estimează că România pierde 10 miliarde de euro în fiecare an din cauza excluderii. Și într-un moment în care porturile și căile ferate din Marea Neagră au devenit esențiale pentru fluxul de cereale, energie și alte elemente esențiale către Europa, libera circulație a mărfurilor către și dinspre țara noastră este mai importantă ca niciodată”, a spus Marcel Ciolacu.

Chiar dacă țara noastră a oferit un ajutor substanțial în privința facilitării tranziției cerealelor ucrainene, Ciolacu tot nu înțelege motivul pentru care Austria a ales să tragă limita la granița noastră pe baza argumentelor care sfidează datele concrete.

Vestea tristă a dimineții pentru milioane de pensionari jumătate de secol până la următoarea majorare
Presedintele PSD Marcel Ciolacu

În plus, aceasta mai este de părere că România a demonstrat că merită să adere la Schengen încă din anul 2011, tocmai de aceea îi cere cancelarului austriac să facă ceea ce trebuie și să anuleze cât mai repede decizia guvernului său.

„România a demonstrat deja că are capacitatea de a gestiona granițele UE încă din 2011, iar cu armata noastră alături de forțele NATO de pe flancul estic, apărăm Austria la fel de mult ca și restul Europei. Chiar și cu bugete strânse, România a promis 2,5% din PIB pentru finanțarea apărării, iar marina noastră a demontat o mină plutitoare rusească în Marea Neagră pentru a proteja navigația liberă.

Pentru a lupta împotriva valului în creștere al autoritarismului, democrațiile trebuie să fie unite și să consolideze legăturile care le leagă. Astfel, îi cer cancelarului Nehammer să facă ceea ce trebuie și să anuleze decizia guvernului său. Sunt încrezător că lucrând împreună, ne vom găsi puterea. Europa va fi mai puternică pentru ea, la fel ca și Austria”, a declarat liderul PSD.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...