Somn uriaș de Dunăre, de peste 100 de kilograme, scos cu macaraua din canalizare VIDEO

Cătălina Burghelea 21.12.2021, 06:31
Somn uriaș de Dunăre, de peste 100 de kilograme, scos cu macaraua din canalizare VIDEO

Mega captură în Linz, Austria. O conductă de scurgere între Parcul Chimic Linz și o companie cunoscută a fost blocată. Când a fost găsită cauza, în jurul canalizării s-a produs agitație. Un somn uriaș, de peste 100 de kilograme și 2, 5 metri lungime, blocase conducta. „Monstrul Dunării” a fost scos cu o macara și personal instruit.

Somn de 2,5 metri lungime și 100 de kilograme, găsit în conducta unei uzine chimice

În Linz, Austria, o companie a făcut o descoperire deosebit de mare într-o conductă de canalizare: un pește uriaș s-a rătăcit din Dunăre în sistemul de canalizare. Firma specializată în utilaje grele fost nevoită să se mute la canalizarea unui parc chimic din Linz, Austria. În timpul unei curățări au descoperit un somn mare care înfunda o conductă de scurgere. Animalul mort a trebuit să fie scos la suprafață.

Exemplarul nu mai trăia când a fost găsit

Un somn uriaș, de peste 100 de kilograme, a fost găsit într-o conductă aparținând unei companii din Parcul Chimic Linz, aflat pe malul Dunării, potrivit Heute. Peștele era mort când a fost scos la suprafață. Totuși, magnificul somn mărturisește calitatea bună a apei Dunării.

Peștele gigant, cu o lungime de peste 2,5 metri, a fost scos cu macaraua din conducta de scurgere a companiei din cadrul uzinei chimice din Linz, Austria. Somnul blocase conducta din cauza dimensiunilor sale impresionante și a fost descoperit abia după ce compania a sesizat problema și a căutat motivul.

Muncitorii au rămas fără cuvinte la vederea peștelui gigant

Nu se știe cum a ajuns peștele acolo, mai ales că este o conductă de scurgere a unei companii din cadrul Chemiepark Linz, o uzină chimică din oraşul Linz, Austria. Deoarece toate eforturile de a desfunda conducta au fost în zadar, reprezentanţii companiei au apelat la o firmă specializată. Așa au putut descoperi, cu ajutorul unor camere, că în interiorul conductei de scurgere se afla „Monstrul Dunării”.

„Somnul avea în jur de 2,5 metri lungime și cântărea 100 de kilograme”, a spus un bărbat din companie, care a participat la scoaterea speciei de pește din apă.

Cum ar fi ajuns acolo

Muncitorii au lucrat intens la scoaterea peștelui gigant şi, după câteva săpături, au reuşit să-l aducă la suprafaţă.

Este posibil ca „monstrul acvatic” să fi intrat în canalizare pentru a se feri de curenții de pe Dunăre, dar și pentru că apa din canalizare este mai caldă decât cea a fluviului. Din păcate, somnul nu mai trăia atunci când a fost ridicat cu macaraua.

Imaginile fac înconjurul lumii

Videoclipurile de pe rețelele de socializare cu somnul au devenit virale. Imaginile arată cât de mare este peștele.

„Avem un pește foarte mare pe linie!” – Așa trebuie să fi gândit angajații unei companii speciale austriece când au scos din sistemul de canalizare un somn uriaș mort. Mai multe mass-media austriece au raportat despre peștele care a înotat într-o conductă de scurgere din parcul chimic Linz.

Imaginile și videoclipurile cu peștele uriaș au ajuns vedetă pe internet. Acolo chiar se vorbește despre „monstrul Dunării”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...