Soluția pe care o dă Vladimir Putin rușilor după plecarea companiilor occidentale. „Să ne reorientăm”

Badea Violeta 10.03.2022, 20:51
Soluția pe care o dă Vladimir Putin rușilor după plecarea companiilor occidentale. „Să ne reorientăm”

După ce a invadat Ucraina, Rusia a primit numeroase sancțiuni din partea SUA și a țărilor occidentale. De asemenea, numeroase companii importante și-au anunțat retragerea din statul condus de Vladimir Putin. Deși lista acestora este impresionantă, liderul de la Kremlin nu se teme, ba chiar anunță că a găsit o soluție. Iată la ce s-a gândit președintele rus!

Vladimir Putin a găsit soluția salvatoare pentru Rusia

Rusia a invadat Ucraina pe data de 24 februarie 2022. De atunci, țara condusă de Vladimir Putin a primit lovitură după lovitură, culminând cu retragerea mai multor companii importante de pe piața rusească.

Cu toate astea, liderul de la Kremlin își păstrează calmul, fiind încrezător că oamenii se vor reorienta, notează agenția Interfax.

„Este clar că în asemenea momente cererea oamenilor pentru anumite categorii de bunuri crește întotdeauna dar nu avem nicio îndoială că vom rezolva toate aceste probleme într-o manieră calmă”, a spus liderul de la Kremlin.

„Treptat, oamenii se vor reorienta și vor înțelege că pur și simplu nu există evenimente pe care să nu le putem rezolva”, a declarat Vladimir Putin.

New York Times a luat o decizie unica. Este pentru prima data in ultimii 100 de ani
Presedintele Rusiei, Vladimir Putin

Rusia caută parteneri

Președintele rus a mai anunțat că ​Rusia își dorește să colaboreze cu toți partenerii care doresc acest lucru. Potrivit acestuia, țara condusă de el rămâne deschisă în acest sens.

„Noi înșine nu ne vom ascunde de nimeni. Suntem deschiși să lucrăm cu toți partenerii noștri, partenerii străini care își doresc acest lucru”, a spus Vladimir Putin după o întâlnire cu membrii guvernului său.

„În acest sens, drepturile investitorilor și colegilor noștri străini care rămân în Rusia și lucrează în Rusia trebuie protejate în mod fiabil. Cer guvernului să nu piardă din vedere acest lucru”, a mai adăugat el.

Guvernul rus a publicat astăzi, 10 martie, o listă de peste 200 de bunuri și echipamente interzise la export în condițiile în care numeroase companii străine s-au retras din Rusia.

Măsura va rămâne în vigoare până la finalul acestui an. Executivul de la Moscova speră ca această interdicție să stabilizeze economia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...