Șoferii cu un comportament agresiv în trafic nu vor mai rămâne fără permis. Se modifică ordonanța

Stan Filon 04.06.2022, 21:13
Șoferii cu un comportament agresiv în trafic nu vor mai rămâne fără permis. Se modifică ordonanța

Aleșii neamului vor permite din nou șoferilor să fie agresivi în trafic, după o perioadă scurtă în care aceștia rămâneau fără permis, dacă îi șicanau pe ceilalți participanți la trafic. Așadar, conducătorii auto care claxonează excesiv sau cei care dau flash-uri șoferilor, chiar și pe timp de noapte, nu vor mai rămâne fără permis pentru comportamentul lor. Inițiativa aparține mai multor parlamentari, care au depus un proiect de lege în acest sens.

Șoferii români cu un comportament agresiv în trafic nu vor mai rămâne fără permis

Așadar, parlamentarii vor să modifice ordonanța de guvern care stipula faptul că șoferii agresivi în trafic vor rămâne fără permis auto. Se pare că parlamentarii vor aproba modificarea ordonanței guvernamentale chiar săptămâna viitoare. Dar ce fapte erau considerate ca fiind agresive la un șofer?

Ei bine, ordonanța guvernamentală spunea că șoferii agresivi sunt cei care folosesc semnalele luminoase și sonore în mod repetat pentru a obliga un alt șofer să elibereze banda de circulație, cei care circulă cu vehiculul la o distanță foarte redusă față de un alt vehicul, cei care reduc brusc viteza de deplasare fără motiv întemeiat sau pleacă de pe loc cu patinare excesivă. Ei bine, toți acești șoferi nu mai riscă să rămână fără permis. Modificările au fost făcute la Comisia de Transporturi, însuşite și de Comisia Juridica, urmând să fie votate, săptămâna viitoare. Iată ce modificări urmează să mai sufere Codul Rutier:

Soferii romani cu un comportament agresiv in trafic nu vor mai ramane fara permis
Soferii romani cu un comportament agresiv in trafic nu vor mai ramane fara permis

Cum se modifică ordonanța guvernamentală

  • Rămâi cu permis, chiar dacă eşti agresiv în trafic
  • Rămâi cu dovadă, dacă ai avut viteza mai mare de 70 km/ h decât limita admisă
  • Creşterea limitei de viteză pe drumurile expres de la 100 de km/h, la 120 de km/h
  • Poţi să iei permisul înapoi mult mai repede. Daca şoferul rămas fără permis da examen şi îl ia, perioada de suspendare se reduce la o treime şi nu cu o treime, cât era în Ordonaţa Guvernului.

Unii șoferi sunt agresivi în România, dar care sunt cei mai agresivi din Europa? Ei bine, răspunsul vine de la un sondaj făcut la nivelul Europei. Acesta a stabilit că cei mai agresivi șoferi de pe continent sunt șoferii greci. O treime dintre șoferii greci au recunoscut că depășesc viteza legală, trec pe roșu, nu încetinesc pe drumurile în lucru și nu păstrează distanța de siguranță între mașini. Așadar, dacă plecați în această vară în Grecia, trebuie să vă așteptați să întâlniți în trafic cei mai agresivi șoferi din Europa.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...