Șofer român de TIR, prins în Germania în timp ce voia să aducă în țară un tanc. De 4 zile stă pe marginea drumului

Stan Filon, Mihai Ianoși 31.05.2023, 15:45
Șofer român de TIR, prins în Germania în timp ce voia să aducă în țară un tanc. De 4 zile stă pe marginea drumului

Un șofer român de TIR a reușit să șocheze poliția din Germania, după ce a fost tras pe dreapta pe o autostradă. Bărbatul se îndrepta spre România pentru a descărca cât mai repede marfa prețioasă: un tanc!

Șofer român de TIR, prins în Germania în timp ce voia să aducă în țară un tanc

Așadar, un șofer român de TIR a fost tras pe dreapta pe o autostradă din Germania, iar la un control sumar oamenii legii au descoperit că acesta nu transporta deloc ceea ce scris în actele de însoțire a mărfii. Mai exact, în loc să transporte schele, românul ducea acasă un tanc, potrivit Passauer Neue Presse.

Totul s-a petrecut sâmbătă, 27 mai, când în timpul unui control în trafic, polițiștii din Wörth/Isar au oprit camionul înmatriculat în România pe A92. După ce au văzut că marfa din camion nu este aceeași cu cea trecută în acte, autoritățile i-au confiscat camionul și platforma de transport pe care avea blindatul, iar acum de patru zile românul stă în cabina TIR-ului, fără acte.

Sofer roman de TIR, prins in Germania in timp ce voia sa aduca in tara un tanc
Sofer roman de TIR, prins in Germania in timp ce voia sa aduca in tara un tanc

Ce are în loc de turelă

„Acum stă acolo!”, spune o purtătoare de cuvânt a poliției de autostrăzi Wörth/Isar, întrebată ce se va întâmpla cu tancul. În urma controlului, polițiștii au descoperit că nimic din ce era scris în documentele șoferului nu se potrivea cu încărcătura reală, iar românul a rămas fără acte și i s-a interzis călătoria. Potrivit sursei citate, negocierile cu firma de expediție din România sunt aparent dificile.

Potrivit documentației, vehiculul a fost încărcat în Franța și se afla în drum spre România. Un purtător de cuvânt al Poliției germane a explicat că tancul descoperit este probabil un așa-zis vehicul blindat de recuperare pentru lucrări de infrastructură, nu pentru uz de luptă. Acesta a precizat că în loc de țeavă de tun, tancul are montat un braț de excavator.

Autoritățile încearcă să afle acum de ce documentele găsite asupra românului sunt greșite. Purtătorul de cuvânt al Poliției nu exclude posibilitatea ca firma de expediție să obțină în continuare acte care să permită transportul în România. În acest caz, oficialul a spus că atât șoferul român, cât și firma vor primi amenzi foarte mari.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...