Sms-ul pe care l-au primit toți migranții de la granița dintre Belarus și Polonia. Ce nu trebuie să accepte de la polițiști

Stan Filon 12.11.2021, 15:45

Situația de la granița dintre Belarus și Polonia escaladează! Sute de migranți din Orientul Mijlociu se află la graniță și fortează intrarea pe teritoriul Uniunii Europene, prin Polonia. Migranții sunt lăsați liber să treacă de regimul lui Alexandr Lukaşenko, ca răzbunare pentru sancțiunile impuse. Acum, toți migranții au primit un SMS de avertizare!

Toți migranții de la granița dintre Belarus și Polonia au primit același sms

Sute de migranți s-au strâns la granița dintre Belarus și Polonia însoțiți de femei și copii și cer să li se permită să intre pe teritoriul Poloniei. Autoritățile poloneze au desfășurat forțe impresionante la graniță pentru a-i bloca pe migranți.

Peste toate acestea, acum migranții au primit pe telefoanele mobile un sms prin care li se atrage atenția să nu accepte nicio pastilă de la soldații de Belarus, deoarece viața le poate fi amenințată. ”Graniţa poloneză este sigilată. Autorităţile belaruse v-au minţit. Întoarceţi-vă la Minsk! Nu acceptaţi niciun fel de pastile de la soldaţii belaruşi”, este mesajul primit de migranți.

Toti migrantii de la granita dintre Belarus si Polonia au primit acelasi sms
Toti migrantii de la granita dintre Belarus si Polonia au primit acelasi sms

Avertizați asupra soldaților din Belarus

Autoritățile din Polonia se tem ca migranții să nu fie drogați de soldații din Belarus, pentru a putea fi mai convigători atunci când solicită să li se permită accesul pe teritoriul Poloniei. Nu ar fi prima dată când se întâmplă așa ceva, atrag atenția oficialii polonezi.

Stanislaw Zaryn, un oficial de securitate polonez, a declarat că așa s-a întâmplat în vară, când un grup de migranţi care a trecut în Lituania a primit metadonă. Cine le-a oferit drogrile respective le-a spus că acele pastile îi vor ajuta să ”supravieţuiască” călătoriei peste graniţă.

Între timp, la graniță se strâng din ce în ce mai mulți migranți, iar situația poate scăpa de sub control. ”Nu ştim câţi oameni sunt încă blocaţi, iar Lukaşenko încă transportă aerian oameni care sunt practic pioni într-un joc iar apoi îi împinge peste gard”, a declarat Monika Matus de la Gruppa Granica, o alianţă de ONG-uri şi voluntari care au condus o operaţiune umanitară „clandestină” pentru a-i ajuta pe solicitanţii de azil.

Belarus vine cu amenințări și spune că această criză s-ar putea transforma chiar într-o confruntare militară! Zona de frontieră este survolată de avioane rusești de vânătoare, care monitorizează situația de la granițele statului prieten Belarus. De cealaltă parte, Lituania, Estonia şi Letonia au spus că Belarusul reprezintă o gravă ameninţare de securitate la adresa Europei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...