Situație nemaivăzută în școala românească. Vacanță intersemestrială de doar două zile

Gabriela del Pupo 03.01.2022, 17:14
Situație nemaivăzută în școala românească. Vacanță intersemestrială de doar două zile

Elevii din ciclul gimnazial și cel liceal vor avea doar 2 zile pentru a se odihni după examenele de final de semestru și după ce au avut o vacanță de iarnă scurtată cu o săptămână. Asociațiile părinților ceruseră Ministerului Educației timp de pregătire pentru tezele de final de semestru dar Ministerul a anunțat că trebuie recuperate orele pierdute în timpul vacanței din luna octombrie când pandemia a impus modificarea structurii anului școlar. Sorin Câmpeanu spunea că decizia Ministerului a fost luată după consultări cu profesorii „avem recunoașterea faptului că în educație s-au înregistrat pierderi mari ce trebuie recuperate prin zile de cursuri, și nu de vacanță”, spunea acesta în luna decembrie.

Încă 2 săptămâni de semestrul I și o trecere bruscă în semestrul II

Elevii de gimnaziu și de liceu vor avea 2 săptămâni la dispoziție pentru finalizarea mediilor și susținerea evaluărilor la fiecare materie până pe 14 ianuarie. Sunt prevăzute doar două zile libere pe 15 și pe 16 ianuarie după care elevii vor trece în semestrul II.

Elevii preșcolari și cei din clasele primare vor reveni la școală pe 10 ianuarie și vor încheia semestrul pe 14 ianuarie.

Sorin Cimpeanu a facut anuntul de care sunt onteresati toti parintii care au copii la scoala

Cum arată structura anului școlar în semestrul al II-lea?

Pentru gimnaziu și liceu urmează  de pe 17 ianuarie, când se reia școala, o perioadă de 15 săptămâni consecutive de cursuri: 3 ianuarie 2022 – 14 aprilie 2022 – fără vacanță școlară. Prin comparație, perioada aceasta este cu două săptămâni mai lungă decât cea din semestrul I, de la debutul școlii din septembrie, până la vacanța de iarnă, conform edupedu.ro.

  • 17 ianuarie 2022 – 14 aprilie 2022 – cursuri
  • 15 aprilie 2022 – 1 mai 2022 – Vacanța de primăvară
  • 2 mai 2022 – 10 iunie 2022 – cursuri
  • 11 iunie 2022 – Vacanța de vară

Pentru elevii de liceu din anii terminali anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022. Pentru elevii claselor a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 3 iunie 2022. Ambele categorii de elevi urmând să susțină examene de final de ciclu școlar, Bacalaureatul respectiv Evaluarea Națională.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...