Elevii se întorc la şcoală de luni, 3 ianuarie. Când este planificată prima vacanţă din 2022

Beatrice Dumitru 02.01.2022, 15:56
Elevii se întorc la şcoală de luni, 3 ianuarie. Când este planificată prima vacanţă din 2022

Școala se va relua diferit, după vacanta de iarnă, potrivit noii structuri a anului școlar 2021-2022. Astfel, elevii de gimnaziu şi liceu vor reveni în bănci, pe data de 3 ianuarie. Calendarul publicat de Ministerul Educaţiei Naţionale prevede și cât va dura semestrul al doilea și când va avea loc următoarea vacanță.

Când va fi prima vacanță pentru elevi

În octombrie anul trecut, elevii de gimnaziu și liceu au avut o vacanță forțață în încercarea de limitarea a răspândirii noului coronavirus. De aceea, ei se întorc la școlă mai devreme, pe 3 ianuarie, potrivit noii structuri a anului școlar 2021-2022, modificată în luna noiembrie 2021. În urma acestei schimbări,  semestrul I se va încheia peste două săptămâni, pe 17 ianuarie, deși, inițial, trebuia să se termine în decembrie 2021.

În schimb, clasele primare și copiii de la grădiniță revin la ore o săptămână mai tîrziu, pe 10 ianuarie. Pentru că anul acesta nu mai există vacanță intersemestrială, pentru gimnaziu și liceu urmează o perioadă de 15 săptămâni consecutive de cursuri,  până la vacanța de primăvară, programată în perioada 15 aprilie 2022 – 1 mai 2022. Anul școlar se va încheia pe 10 iunie, cu excepția elevilor din clasele terminale.

Elevii se întorc la şcoală de luni, 3 ianuarie. Când este planificată prima vacanţă din 2022
Prima vacantă pentru elevi în acest an.

Ministru Sănătății, despre închiderea școlilor

Ministru Sănătății, Alexandru Rafila a vorbit la sfîrșitul anului trecut despre despre valul cinci al pandemiei și efectele lui în România. Acesta a precizat că vor fi discuții cu privire la funcționarea școlilor. în cazul în care numărul cazurilor va exploda la jumătatea lunii ianuarie, așa cum estimează specialiștii.

Sunt un susținător al menținerii școlilor deschise, vedeți că sunt și țări care au o incidență înaltă a acestei infecții și mențin școlile deschise. Întotdeauna trebuie să pui în balanță impactul asupra sănătății publice al deschiderii școlilor și impactul asupra sănătății copiilor. Să nu uităm că sănătatea copiilor din această generație este responsabilitatea noastră”, a afirmat Alexandru Rafila.

Ministrul a explicat faptul că închiderea școlilor pe perioade lungi afectează atât procesul de învățământ, cât și sănătatea copiilor și modul în care ei se dezvoltă din punct de vedere psihic și fizic.

Cum se împart banii în cuplul lor?
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...