Situație nemaiîntâlnită în București. Un pensionar s-a trezit cu o factură de 10.000 lei la curent. Care este explicația

Elena Avramescu 01.09.2021, 12:47
Situație nemaiîntâlnită în București. Un pensionar s-a trezit cu o factură de 10.000 lei la curent. Care este explicația

Lista persoanelor cu facturil umflate la energie şi gaze este în continuă creștere. Din ce în ce mai mulți oamenii au primit facturi uriașe la utilităţi și sunt disperaţi, astfel că au început să caute răspunsuri la ghişee.

Un pensionar s-a trezit cu o factură de 10.000 lei la curent

Sumele sunt extrem de mari, ireale, iar cazurile sunt puțin spus revoltătoare. Este și cazul unui pensionar de 94 de ani, din București, care a primit o factură de 10.000 de lei, pe luna iulie, chiar stă într-un apartament cu doar două camere.

Merg săptămânal la tatăl meu, are 94 de ani și mi-a dar factura pe care a primit-o pentru curent, unde am văzut o factură de regularizare de 10 mii de lei. M-am mirat având în vedere că tatăl meu stă într-un apartament cu două camere, la bloc, bloc din 1959. Are frigider, un televizor și câteva becuri cu led.

În general, factura venea pe lună cam 70 de lei. Nu are nicio restanță. Tatăl meu nu a dat niciodată indexul, pe factură apare un index citit. Nu avem bani să plătim această factură. Am rămas șocat când am văzut factura, pentru că e imposibil, a declarat fiul pensionarului, în direct la Antena 3.

Un pensionar s-a trezit cu o factura de 10.000 lei la curent
Curent electric

Neștiind cum să procedeze, oamenii se duc la ghiseele furnizorilor pentru a cere mai multe lămuriri. Astfel că vor să afle de ce le au crescut facturile atât de mult. Momentan, piața concurențială a adus numai scumpiri din cauza unei liberalizări prost făcute, după creșterea prețurilor energiei și a gazelor pe bursă, spun experții. Se pare că astfel de probleme sunt în toata țara.

Conform Institutului Național de Statistică, tarifele pentru curent și gaze au crescut cu 23, respectiv 20 la sută, din decembrie și până în iulie. Din nefericire, prețul se află în continuă creștere, astfel că se înregistrează mii de reclamații la ANRE.

Vom vorbi de aproximativ 10 milioane de români care vor fi ajutați în această iarnă pentru că pe consumul mediu cel puțin mai energie electrică avem 4 milioane și jumătate de gospodării, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu..

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...