Situație drastică la TAROM! Ce cifră vor atinge concedierile masive

Andrei Cezar 25.06.2020, 14:40

Situație drastică la TAROM. Guvernul plănuiește concedieri masive până la sfârșitul acestui an. Din totalul de 1.600 de angajați, vor fi excluși din schema de personal aproximativ 400 de oameni.

Concedieri masive le TAROM

Guvernul taie în carne vie la una dintre cele mai importante companii de stat. Numărul de angajați de la TAROM se va reduce semnificativ de la 1.607 câți are în prezent, la 1.233, conform bugetului de venituri și cheltuieli al companiei, aprobat de Ministerul Transporturilor și publicat în Monitorul Oficial, arată Digi 24.

Astfel, numărul angajaților va fi redus, până la sfârșitul lui 2020, cu 374 de oameni.

În acest moment nu se cunoaște procedura prin care se va reduce numărul angajaților.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declart recent că sunt prevăzute scăderi de personal la nivelul TAROM, în urma cărora se va ajunge la aproximativ 700 de angajați, însă nici el nu a dat detalii cum se va întâmpla acest lucru.

Situație drastică la TAROM! Ce cifră vor atinge concedierile masive
Situație drastică la TAROM! Ce cifră vor atinge concedierile masive

Ministrul Bode: ”A fost nevoie să venim cu cineva din exteriorul companiei”

Luna aceasta, fostul director general al companiei, George Barbu, și-a dat demisia din funcție, iar în locul său a venit Ursu Mihăiță, membru în Consiliului de Administrație al TAROM, care va ocupa această funcție temporar, pentru o perioadă de patru luni, scrie Adevarul.

Ministrul Lucian Bode a declarat că era nevoie de o persoană din afara companiei pentru a se putea face restructurarea și că are încredere în noul director general interimar.

Astăzi sunt 1.700 de angajaţi, 800 sunt în şomaj tehnic, iar salariile au fost plătite luna trecută cu întârziere, 80%, respectiv 20%. De astăzi, compania are un nou director general interimar. Am încredere în noul director general, este membru în CA TAROM, a condus companii importante din zona de construcţii cu 600, 1.000, 1.200 de angajaţi. Ştie cu ce probleme se confruntă compania TAROM, şi împreună cu administratorii au misiunea să taie în carne vie, pentru că acolo niciun un angajat al companiei nu putea să facă restructurare. A fost nevoie să venim cu cineva din exteriorul companiei. Ştiţi cum spunea o vorbă: cei de la TAROM nu se pot căsători între ei pentru că sunt majoritatea rude. În consecinţă o intervenţie chirurgicală cu scopul de a salva compania este necesară şi am convingerea că acest lucru se va întâmpla”, a mai spus Bode.

Urmăriți Impact.ro și pe