Cum explică Tarom incidentele violente de la bordul aeronavei către Cairo – FOTO&VIDEO

Alexandru Ioanid 19.07.2019, 13:44
Cum explică Tarom incidentele violente de la bordul aeronavei către Cairo – FOTO&VIDEO

Tarom vine cu explicații după incidentul violent de la bordul unei curse către Cairo, care s-a sfârșit cu evacuarea cu forța a unei familii. Reprezentanții operatorului aerian au comentat imaginile care au fost postate pe internet chiar de o pasageră aflată în avion la momentul incidentului.

Reprezentanții Tarom au avut o primă reacție după incidentele violente de la bordul unui avion care efectua o cursă spre Cairo. În aeronava plină cu 150 de pasageri s-au dat lupte grele după ce membrii echipajului au scos cu forța o familie din Maroc – un bărbat, o femeie și un copil minor.

Totul a început după ce cele trei persoane s-ar fi așezat pe locurile din dreptul ieșirii de urgență, deși nu aveau acele bilete alocate. Mai multe, legea nu permite instalarea copiilor pe acele scaune.

Însoțitorii de zbor au atras atenția asupra acestui lucru, dar familia a refuzat să se mute. Mai mult, femeie ar fi scuipat-o pe una dintre stewardese.  În acel moment, lucrurile au degenerat și a fost nevoie de intervenția membrilor echipajului, care au evacuat cu forța familia.

Pe imagini se vede cum bărbatul e târât de stewarzi, ridicat cu forța de pe scaun, în timp ce femeia acuză stări de rău, iar copilul plânge. În toată acea învălmășeală au intervenit și alți pasageri. Unora li s-a făcut rău din cauza căldurii și a aglomerației și a fost nevoie și de intervenția medicilor.

Cum explică Tarom incidentul de la bordul avionului spre Cairo

Compania Tarom a avut o primă reacția după incidentele violente și a transmis că membrii echipajului au reacționat legal. 

Compania TAROM îşi exprimă părerea de rău faţă de situaţia creată în cadrul zborului ROT 101 Otopeni-Cairo din data de 17 Iulie 2019, dar este obligată să respecte reglementările aviatice internaţionale privind siguranţa şi securitatea pasagerilor.

Ieşirile de urgenţă servesc unor situaţii care cer evacuarea pasagerilor din aeronavă în cel mai scurt timp. Prin urmare, pasagerii care ocupă un loc în imediata apropiere a acesteia trebuie să fie dispuşi să ajute în caz de urgenţă şi să vorbească limba engleză (de asemenea, limba companiei respective este un plus), pentru a fi capabili să înţeleagă comenzile echipajului în caz de evacuare şi instrucţiunile de deschidere a acelor uşi; această regulă se aplică, de asemenea, în cazul situaţiei existente în cadrul acestui zbor”

Tarom insistă că familia evacuată a afișat o atitudine necorespunzătoare față de membrii echipajului.

„În cazul de faţă, pasagera perturbatoare nu înţelegea şi nu vorbea nici limba română, nici limba engleză. Totodată, menţionăm că locul pe care îl ocupa nu îi fusese alocat şi a refuzat să se identifice.

Pentru siguranţa zborului şi a pasagerilor, echipajul de cabină a acţionat conform procedurilor în vigoare, rugând pasagera turbulentă să se mute pe locul alocat la îmbarcare.

Menţionăm că pasagera nu a adoptat o atitudine adecvată, motiv pentru care, conform procedurilor în vigoare, au fost chemaţi agenţii de securitate ai aeroportului. Reiterăm faptul că pentru Compania TAROM, indiferent de context, priorităţile esenţiale rămân siguranţa şi securitatea pasagerilor, a zborului şi a echipajului”

Urmăriți Impact.ro și pe