Situaţie alarmantă. Ce se va întâmpla de Revelion în România e de neînchipuit

Cătălina Burghelea 07.11.2021, 14:16
Situaţie alarmantă. Ce se va întâmpla de Revelion în România e de neînchipuit

Pandemia de coronavirus pare că nu se mai sfârșește vreodată. Tot mai mulți medici și specialiști anunță dezastrul pentru următoarea perioadă. Ce se va întâmpla de Revelion în România e de neînchipuit! Experții speră ca, măcar în ceasul al 12-lea, românii care nu s-au vaccinat să se răzgândească, pentru ca țara noastră să scape de presiunea la care este supusă în spitale.

Situaţie alarmantă în România

Unul dintre cei mai mari medici ai României, dr. Cătălin Apostolescu, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală, nu vede mai deloc luminița de la capătul tunelului, din cauza persoanelor care refuză să se imunizeze contra Covid. Specialistul în boli infecțioase dezvăluie că poate fi mai rău de atât în România, totul depinde doar de noi. Medicul Apostolescu face și o previziune sumbră despre sărbătorile de iarnă.

Un mare specialist trage un semnal de alarmă înfricoșător

Potrivit medicului de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală, Revelionul în România va fi sărbătorit doar de către cei care vor supraviețui valului patru al pandemiei. Persoanele care vor un An Nou mai bun, trebuie să aibă grijă să supraviețuiască, este de părere expertul.

„Da, se poate și mai rău. Depinde ce vrem să facem, avem la dispoziție mijloacele de a opri pandemia, dacă le folosim va fi bine, dacă nu le folosim poate să fie și mai rău. Revelionul îl vor sărbători doar cei care vor supraviețui. Cei care vor un nou an trebuie să aibă grijă să supraviețuiască”, a precizat dr. Cătălin Apostolescu, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală, potrivit Digi24.

Maraton de vaccinare cu premii in Ialomita

Maraton al informării despre Covid, ținut 12 ore

Declarațiile specialistului au fost făcute în cadrul „Maratonului Informării” despre Covid-19. Timp de 12 ore, medici, experți şi cercetători au răspuns la cele mai arzătoare întrebări despre vaccinare şi au oferit, totodată, informații şi explicaţii în privinţa imunizării. Evenimentul transmis online a avut loc la Biblioteca Naţională din București.

Pandemia de coronavirus este echivalentul unui război

Tot medicul Cătălin Apostolescu a spus că ar fi nevoie de o schimbare a legislației în România, deoarece pandemia de coronavirus este echivalentul unui război.

„Avem nevoie de legi, pandemia este echivalentul unui război. Avem nevoie de legi pentru pandemie, nu putem pleca la război cu legi de pace”, este de părere specialistul român.

Raed Arafat, nou anunț despre certificat verde

La evenimentul „Maratonul Informării” despre COVID-19 a participat și șeful DSU, Raed Arafat, care a spus că scăderea numărului de vaccinări este efectul eșecului certificatului verde la votul din Parlament.

„Haideți să corelăm scăderea vaccinării cu ce s-a întâmplat în Parlament, a eșuat votul pe certificatul verde astăzi, când aveam peste 100.000 de vaccinați, a două zi am coborât la 50 și ceva de mii și a treia zi după 40 de mii. Înseamnă că o parte din populație se vaccina că era implementat certificatul verde. Când au văzut că certificatul verde nu se mai implementează nu s-au mai vaccinat. Aici e categoria populației tinere care consideră că nu-i afectează pe ei prea mult.”, a declarat secretarul de stat în MAI.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...