Site-ul Altex ar putea fi suspendat temporar, la propunerea ANPC. Ce a făcut de Black Friday

Ana Anitoiu, Mirabela Năstase 09.11.2021, 23:12

Site-ul Altex ar putea fi suspendat temporar, la propunerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), după ce au fost constatate unele nereguli în campania ce a fost desfășurată de Black Friday. Compania a fost sancționată cu o amendă de 50.000 de lei.

Ce nereguli au fost constatate de ANPC pe site-ul Altex, de Black Friday

Potrivit ANPC, site-ul Altex a promovat de Black Friday produse ca fiind la reducere, dar fără să aplice reducerile din prețul de referință – adică cel mai mic preț ce a fost practicat pe site în ultimele 30 de zile,  înainte de a fi aplicat prețul redus.

După verificări, ANPC a descoperit peste 1.000 de produse cu abateri de preț pe site-ul Altex, conform unui mesaj publicat pe Facebook de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

”ANPC va informa autoritățile din domeniu, respectiv Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI, referitor la abaterile înregistrate, de Black Friday, la Altex, pentru a se putea preîntâmpina continuarea promovării acestui tip de „reducere de preț” neconformă

De asemenea, ANPC va informa organele penale competente în România cu privire la cazurile de înșelăciune constatate, ca urmare a acestor controale”, arată mesajul publicat pe pagina de Facebook a ANPC.

Site-ul Altex ar putea fi suspendat temporar, la propunerea ANPC. Ce a facut de Black Friday
O tanara facand cumparaturi online

Cum ar fi explicat reprezentanții Altex neregulile

Conform Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, după ce le-au fost depistate abaterile în campania de Black Friday, reprezentanţii Altex s-au apărat spunând că nu pot fi corecți într-o piaţă în care nimeni nu e.

”Pregătirile pentru Black Friday, discuțiile cu furnizorii și partenerii, s-au derulat pe tot parcursul anului. Astfel, Altex a reușit să asigure o disponibilitate crescută a sortimentului, dar și produse noi, aduse special pentru campania din 28 octombrie – 24 noiembrie.

De asemenea, compania s-a pregătit, din punct de vedere logistic, pentru a asigura livrarea ȋn termen a tuturor comenzilor, atât online, cât și offline“, spunea anterior Raul Filip, director de achiziții la Altex România.

Reprezentanții companiei Altex au anunțat că reducerile de Black Friday din acest an pot depăși chiar și 60% la produse din următoarele categorii:  IT, gaming, comunicații, electrocasnice, ȋncălzire, electrice, iluminat, auto, sport sau jucării.

ANPC le-a transmis consumatorilor să fie foarte atenți atunci când vor să cumpere produse de Black Friday, astfel încât să se poată proteja în cazul în care vor apărea abateri de la legislaţia în vigoare. Autoritatea a precizat că supraveghează permanent piața ca să preîntâmpine sau să sancționeze astfel de cazuri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...