Singurul oraș din România care nu va avea mall. Este cel mai mare fără un astfel de proiect

Badea Violeta 20.06.2022, 12:23
Singurul oraș din România care nu va avea mall. Este cel mai mare fără un astfel de proiect

Anul acesta se va construi un singur mall în România. El va fi ridicat la Alba Iulia. Astfel, harta de retail modern a țării noastre pare că s-a completat județ cu județ. Totuși, un mare oraș din România nu are un astfel de proiect. Cei peste 73.000 de locuitori sunt nevoiți să meargă în ală localitate pentru a se bucura de cumpărături. Află despre ce oraș este vorba!

Care este cel mai mare oraș din România fără mall

În zilele noastre, toate marile orașe care se respectă au un mall. Ultimele două decenii a adus pe piaţa din România un stoc total de peste o sută de proiecte co­mer­ciale.

Primul a fost ridicat în 1999, de compania tur­că de dezvoltare imobiliară Anchor Grup. Este vorba despre Bucureşti Mall, din zona Vitan. Cinci ani mai târziu, mai exact în 2004, aceeași firmă a adus al doilea mall, Plaza România, în celălalt capăt al Capitalei. Treptat, au apărut și alte companii care au văzut în România o piață cu un potențial ridicat.

Conform datelor Cushman & Wakefiled, anul acesta va mai fi ridicat un mall în țara noastră, la Alba Iulia. Prin urmare, Reșița rămâne cel mai mare oraș din țară fără un astfel de proiect. Pentru această localitate, cu peste 73.000 de locuitori, au planuri cei de la Nhood, care au cumpărat în urmă cu trei ani platforma Mociur din cadrul UCM Reşiţa, însă lucrurile par să se miște mai greu.

Compania și-ar dori demararea unui amplu proiect de regenerare urbană, similar celui din Brașov, acolo unde terenul fostei fabrici Tractorul a fost dezvoltat cu un mall, birouri și locuințe, potrivit economica.net.

Resita este cel mai mare oras din Romania care nu are mall
Resita este cel mai mare oras din Romania care nu are mall

Alte două orașe din România care nu au mall-uri

În afară de Reșița, alte două orașe importante din țara noastră nu au spații moderne de retail. Este vorba de Giurgiu și Alexandria. Primul dintre ele va intra însă în acest an pe harta retailului modern, prin parcul de retail pe care Mitiska îl dezvoltă în oraș. În schimb, locuitorii din Alexandria mai au de așteptat. Momentan, acolo nu există niciun plan, conform Cushman.

În Capitală, în prezent, sunt în construcție spații în total de 48.400 metri pătrați. Mai exact, se lucrează la extinderea Promenada Mall în zona Barbu-Văcărescu – Floreasca, Lemon Retail Park în Voluntari și Greenfield Plaza.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...