Singurul ministru USR PLUS pe care Florin Cîțu îl regretă. ”A fost o surpriză plăcută”

Ana Anitoiu 23.09.2021, 09:41
Singurul ministru USR PLUS pe care Florin Cîțu îl regretă. ”A fost o surpriză plăcută”

Premierul României, Florin Cîțu, a recunoscut că regretă un singur ministru USR PLUS, despre care a declarat miercuri că a fost ”o surpriză plăcută” pentru el. Șeful Guvernului a explicat ce a apreciat la acest politician.

Cine este singurul ministru USR PLUS apreciat de Florin Cîțu

Florin Cîțu a spus că l-a apreciat pe fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. Premierul a precizat că o mare parte din succesul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) i se datorează acestuia.

“Am lucrat foarte bine cu domnul Ghinea şi recunosc că fost o surpriză plăcută. Nu-l ştiam dinainte foarte mult, dar am lucrat foarte bine şi o mare parte din succesul acestui PNRR i se datorează domniei sale. A lucrat foarte ok.

E un om care nu a ieşit să atace sau să zică ceva, deci nu e un om care a intrat în această luptă după aceea, e un om care îşi vede de treabă în continuare. De astfel de oameni avem nevoie în Guvernul României”, a spus Florin Cîţu la B1 TV.

Singurul ministru USR PLUS pe care Florin Citu il regreta. ”A fost o surpriza placuta”
Cristian Ghinea

Florin Cîțu, mesaj pentru liderii USR PLUS. ”Trebuie să înțeleagă”

De asemenea, Florin Cîțu le-a transmis liderilor USR PLUS că trebuie să înțeleagă faptul că începând de luni el va fi președintele PNL și că nu îi roagă nimeni să vină la guvernare. Premierul a precizat că își dorește ca această coaliție să meargă mai departe.

”De luni (…) o să fiu preşedintele PNL şi vom discuta altfel. Ceea ce trebuie să înţeleagă cei de la USR: cu mine vor discuta de luni şi nu-i roagă nimeni să vină la guvernare.

Am tot văzut în această perioadă cum PNL şi imaginea PNL a fost terfelită cu ajutorul chiar a contracandidatului meu, care a încercat să se folosească de USR în lupta cu mine.

De luni, lucrurile se schimbă. Eu vreau să meargă mai departe această coaliţie, pentru mine e cea mai bună soluţie până în 2024, dar nu ne rugăm de nimeni”, a mai spus Florin Cîţu.

Florin Cîțu, condiție pentru USR PLUS

Însă, prim-ministrul le-a impus liderilor USR PLUS o condiție pentru a mai fi posibile discuțiile cu PNL. Mai exact, aceștia trebuie ”să scape” de AUR.

”Eu i-am tot chemat la discuţii, dar să nu vină cu AUR, să scape de AUR şi apoi pot să vină la discuţii. Lucrurile vor fi foarte simple, vor discuta cu preşedintele PNL, iar eu nu voi mai permite ce s-a întâmplat cu PNL în ultima perioadă,

ca preşedintele, alături de USR, de PSD şi de AUR încearcă prin tot felul de manevre să dea jos guvernul condus de PNL cu un premier liberal”, a adăugat Florin Cîțu.

Congresul PNL va avea loc sâmbătă. La rândul lui, actualul președinte al Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a spus că va fi premier în locul lui Florin Cîțu.